Ο Ευγενιος Ανδρικοπουλος για το σκανδαλο ντοπινγκ: Η μοναχική αυτή, η Νεοφιλελεύθερης προέλευσης, εικόνα του πρώτου, έχει περάσει παντού.


Για να είμαι ειλικρινής ελάχιστα με ενδιαφέρει αν συνελήφθησαν έλληνες αθλητές λουσμένοι στην ντόπα..

Το ίδιο κάνουν και οι εν χριστώ ή εν αλλάχ και βούδα ομόπιστοί τους σε όλο τον κόσμο.

Για το κυνήγι της πρώτης θέσης. Κατά πως λένε και οι "σύμμαχοί" μας Αμερικανοί ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα.. Ξεχνούν ωστόσο ότι και ο πρώτος θα ήταν το απολύτως τίποτα αν δεν υπήρχε ο δεύτερος.. Λεπτομέρεια..

Άλλωστε η μοναχική αυτή, η Νεοφιλελεύθερης προέλευσης, εικόνα του πρώτου, έχει περάσει παντού. Από την οικονομία και την πολιτική ως την διασκέδαση και το παιχνίδι. Το τηλεπαιχνίδι. Είναι πολύ πρόσφατα τα reality show.. Αυτές οι τηλεοπτικές πιάτσες όπου τα συμμετέχοντα μοντέλα εκδίδονταν ψυχικά ( σε μερικές περιπτώσεις και σωματικά) ολόγυμνα στα αδηφάγα μάτια σας, όμως με τα δικά τους μάτια στραμμένα στα ευρώ των παραγωγών και προαγωγών τους.

Έτσι δεν θα μπορούσα να το αγνοήσω ως γεγονός μόνο και μόνο για να διαχειριστώ το πολιτικό μήνυμά του..

Αυτό που πιέζει τα μόλις έξορμα νιάτα να αυτοκαταστρέφονται διά παντός καταπίνοντας τόνους αναβολικών μόνο και μόνον για να λουστούν στιγμιαία στο υπέρλαμπρο φως των προβολέων ενός συστήματος που τα ρίχνει ως χρυσοποίκιλτο δόλωμα στην σκοτεινή εξέδρα των πεινασμένων για μια επιτυχία. Οποιαδήποτε, οποιουδήποτε.

Εκείνη που το δίχως άλλο θα τους συνταυτίσει με τον επιτυχημένο. Τον νικητή. Ανεξαρτήτως των μέσων που θα έχει χρησιμοποιήσει για να εξοντώσει τον αντίπαλό του.. Ηθικά, οικονομικά, αθλητικά. Το ερώτημα είναι ποιος ύστερα θα μείνει για να τον χειροκροτεί.. Γι αυτό και η φύση είναι συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική..

Σχόλια