Αυτοπτης μαρτυρας για Γιωργο. Σφάδαζε από τον πόνο, φαινόταν από τις συσπάσεις του προσώπου του.

απο ελευθεροτυπια.
Ο κ. Κατινάκης έζησε το ατύχημα του Γιώργου Παπανδρέου καθώς έτυχε να τον ακολουθεί με το αυτοκίνητό του σε απόσταση 15-20 μέτρων. Κατόρθωσε να φρενάρει το αυτοκίνητο μόλις πέντε μέτρα πίσω του. Αν έτρεχε περισσότερο η κατάσταση θα ήταν τραγική.

Ο Π. Κατινάκης, που φρέναρε στα 5 μέτρα απ' τον Γιώργο
Οπως μας είπε, η ώρα ήταν περίπου 2 το μεσημέρι και πήγαινε στη Ροδόπολη, όταν στη λεωφόρο Σταμάτας κοντά στη στροφή για τη Δροσιά είδε μπροστά του έναν ποδηλάτη. Φορούσε κανονική στολή ποδηλάτη, κράνος και γυαλιά.
Οδηγούσε προσεκτικά, τον προσπερνούσαν αυτοκίνητα, ενώ ο δρόμος είχε χώματα λόγω έργων αποχέτευσης. Ο κ. Κατινάκης έκοψε ταχύτητα και ακολουθούσε σε απόσταση 15-20 μέτρων για να τον προφυλάξει και γιατί πιο κάτω θα έστριβε, οπότε δεν υπήρχε λόγος να τον προσπεράσει.
«Κάποια στιγμή, κι ενώ ήμουν 15-20 μέτρα πίσω του τον βλέπω να πέφτει με το κεφάλι. Τρόμαξα, ήταν πολύ άσχημο το πέσιμο.
Πάτησα φρένο και σταμάτησα περίπου πέντε μέτρα πίσω του. Αν έτρεχα λίγο περισσότερο θα έπεφτα πάνω του», είπε και συνέχισε:
«Τον είδα να σηκώνεται αμέσως και να πηγαίνει στην άκρη του δρόμου να προφυλαχθεί από τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν. Σφάδαζε από τον πόνο, φαινόταν από τις συσπάσεις του προσώπου του. Τα γυαλιά του έσπασαν και μόλις τότε είδα ποιος ήταν.
Τον πλησίασα, αλλά πριν προλάβω να του μιλήσω και να τον βοηθήσω σταμάτησε δίπλα ένα τζιπ, βγήκαν δύο άνθρωποι, τον έβαλαν γρήγορα στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Ηταν σαν... απαγωγή. Κατάλαβα ότι ήταν η φρουρά του».
--------------------------------------------
Περαστικα...

Σχόλια