Εκθεση ΕΕ για ελληνικη οικονομια: Καλα πατε. Αλογοσκουφη Θεε παρε την ΠΑΕ...

απο ελευθερο τυπο
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τις τακτικές εξαμηνιαίες (εαρινές, εν προκειμένω) εκτιμήσεις της για την κατάσταση και τις προοπτικές των ευρωπαϊκών οικονομιών ως το 2009.
Οι εκτιμήσεις είναι θετικές για τη χώρα μας.
Σε γενικές γραμμές, η οικονομική μεγέθυνση στην Ελλάδα θα είναι το 2008 διπλάσια,από τη μέση αντίστοιχη στη ζώνη του ευρώ και υπερδιπλάσια το 2009, ενώ πέρυσι η ελληνική ανάπτυξη ήταν στο 4%.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα, αυτό έκλεισε στο 2,8% του ΑΕΠ το 2007 και θα σημειώσει μείωση το 2008 στο 2%..
κλπ κλπ.
--------------------------------
Ειναι γνωστο (οσο και αν παραξενευει μερικους) οτι ο Αλογοσκουφης θεωρειται απο τα (πολυ) δυνατα χαρτια του Καραμανλη.
Για τους γνωριζοντας αυτα που εκανε ως τωρα ειναι εκπληκτικα.
Μιλαμε βεβαια για τους οικονομικους κυκλους οχι για τον κοσμο που βιωνει την ακριβεια...
Να θυμισουμε τη ρηση Παγκαλου οτι θα σκισει το πτυχιο του αν ο Αλογοσκουφης πετυχει αναπτυξη και μειωση του ελλειματος ταυτοχρονα.
Για οσους δε πουν ελα μωρε τι περιμενεις απο τον Παγκαλο απλα να πουμε οτι το ολον πασοκ αυτο πιστευε τοτε και ο Παγκαλος το ειπε φωναχτα.
Το πασοκ αναγνωριζοντας οτι ο Αλογοσκουφης ειναι το ισχυρο χαρτι Καραμανλη τον εχει στοχοποιησει επανηλλειμενα αλλα δεν εχει καταφερει τιποτα.
Αυτο ειναι και το μοναδικο σημειο που λεει αληθεια το προπροηγουμενο ποστ για τις δηθεν στοχοποιησεις -εκτελεσεις απο το πασοκ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Aa, kala....Teliws kai autos...Otan deis to ΦΠΑ se ligo kairo na phgainei sto 20% ela na ta ksanapoume...Ksexnas kiolas oti apo 5,5% plh8wrismo, oi aukshseis htan 3,5% gia idiwtiko kai 2,5(?) gia dhmosio...Foveros ypourgos!!!
Anyparktos kai autos kai o Souflias(gia na mhn ksexniomaste)..