Ντορα - Παγκαλος: Ηνωμενες πολιτειες της Ευρωπης (ΗΠΕ) αντι για ΗΠΑ.

απο in.gr
Η Ντορα.
«Η Ευρώπη, κοινή εξωτερική πολιτική θα αποκτήσει όταν αποφασίσει να οριοθετήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Η Ευρώπη, για να μπορέσει να έχει μια ενιαία, κοινή εξωτερική πολιτική, πρέπει να αποφασίσει ότι αυτή θα είναι μια ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν χρειάζεται να είναι απέναντι ή εχθρικά στραμμένη προς τις ΗΠΑ, αλλά να είναι αυτόνομη
Από την πλευρά του, ο Θ.Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ της «τελικής και ακραίας λύσης μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας».
Θεόδωρος Πάγκαλος συμφώνησε με την υπουργό ότι απαραίτητος όρος και προϋπόθεση για την επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η κοινή εξωτερική πολιτική, ενώ τόνισε ότι ακόμη και τις εποχές που η ΕΟΚ δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα υπέρ της Ελλάδας, αποτελούσε ισχυρό εμπόδιο για όσους, τρίτους, επιθυμούσαν να κάνουν κάτι εναντίον της.
Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι μαζί με τον συγγραφέα των βιβλίων ανήκει στην ομάδα των Φεντεραλιστών, οι οποίοι, όπως είπε πιστεύουν «στην τελική και ακραία λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος με την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Με το Σύνταγμά της, με ομόσπονδα σύνολα τα οποία θα διαμορφώσουν μια ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική, με ενιαίο προϋπολογισμό και κοινωνικό σύστημα, κάτι σαν Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
Τάχθηκε, δε, υπέρ της δημιουργίας μιας κατάστασης η οποία θα επιτρέψει σε όσες χώρες επιθυμούν, να προχωρήσουν προς τα εμπρός, αφήνοντας πίσω όσα μέλη δεν επιθυμούν τις ίδιες ταχύτητες».
-----------------------------
Ολα αυτα ειπωθηκαν κατά την παρουσίαση των βιβλίων του καθηγητή Παναγιώτη Ιωακειμίδη, «Θα επιβιώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση;» και «Η θέση της Ελλάδας στο διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό σύστημα».
Να που υπαρχει και μια αλλη Ελλαδα περα απο κοκορομαχιες πολιτικων με οραμα και αποψη για το μελλον της χωρας.
Κοινος τοπος ολων βεβαια οτι η λυση θα ερθει απο την Ευρωπη...
Η λυση στο προβλημα της παγκοσμιας κατανομης ισχυος.

Σχόλια