Τα blogs και οι bloggers στις κυριακατικες εφημεριδες. Θα γινουν μερος του συστηματος και αυτα;


Σημερα ολες σχεδον οι κυριακατικες εφημεριδες ειχαν θεμα για τα blogs και τους bloggers.
Ηταν ολα ψυχραιμα γραμμενα χωρις τις υστεριες των πρωτων ημερων ,τοτε που ελεγες ειμαι blogger και ο κοσμος σε κοιταζε περιεργα.
Ηδη σε πολλες εφημεριδες αρχισε να γινεται και καταγραφη των πιο δημοφιλων blogs.
Ολοι πλεον καταλαβαινουν και αποδεχονται ,θελοντας και μη, τον σημαντικο ρολο που προκειται να παιξουν τα μπλογκια στην διαμορφωση ρευματων και αποψεων στην ελληνικη κοινωνια πολιτικων αλλα και αλλων.
Οποιος εχει τους μπλογκερ μαζι του θα παει καλυτερα απο αυτον που τους εχει απεναντι.
Ομως ειναι ολα τα μπλογκ ιδια?
Ειναι ολα πραγματικα αυτονομα και δεν το εννοω με την κακη εννοια.
Αν για παραδειγμα εισαι μπλογκερ και εχεις φιλους σε μια εφημεριδα θα εισαι αμεροληπτος απεναντι της? Οχι βεβαια δεν θα εισαι. Ειναι λογικο και ειναι ανθρωπινο. Πολυ περισσοτερο που δεν εχεις καμμια υποχρεωση να εισαι αντικειμενικος η αμεροληπτος. Απλα ενα ημερολογιο γραφεις βρε αδελφε.
Αρα θα μεταφερθουν και στα μπλογκ οι διαμαχες που υπαρχουν ετσι κιαλλιως στον τυπο στην κοινωνια η και στην πολιτικη αλλα με πιο ζωντανο και πιο δημιουργικο ισως και πιο χαοτικο τροπο? Ναι. Ετσι ακριβως θα γινει.
Αρα οι μπλογκερ δεν ειναι ενα πραμα.
Πολλοι θα γινουν φιρμες και μερος του συστηματος αν δεν εγιναν ηδη.
Θα μου πεις αυτονοητα πραματα.
Ναι θα σου πω αλλα καλυτερα να λεγονται τα αυτονοητα παρα να μην λεγονται.

Σχόλια

Ο χρήστης Θεόδωρος Πασσαλίδης είπε…
Νομίζω πως το κλειδί για να μην γίνουν όπως λες τα blogs μέρος του συστήματος, είναι να μην χάσουν την αυθεντικότητά τους.Και όταν οι συγγραφείς τους παρατηρούν πως πια δεν είναι αυθεντικοί, η έχασαν το δρόμο τους κάπου στην μέση της διαδρομής, καλό θα είναι να σταματούν το blogging ή να ανανεώνονται. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά με πιο πρόσφατο αυτό της ψιλικατζούς.

Όσο για τις εφημερίδες, δεν μπορούν να αγνοούν την νέα πραγματικότητα. Τα blogs κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην κοινωνία της πληροφορίας και πλέον θέλοντας ή μη ασχολούνται μαζί τους.

Την καλημέρα μου.
Ο χρήστης the passenger είπε…
είναι όλα αναπόφευκτα, και κάποια blogs να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική, και να γίνουν μέρος του συστήματος αλλά και το σύστημα να γίνει μέρος τους. το θέμα είναι ο καθένας ξεχωριστά να ξεκαθαρίσει με τον εαυτό του για ποιο λόγο γράφει: επειδή έτσι γουστάρει, επειδή προσδοκά κάτι από αυτό, επειδή, επειδή, επειδή.....