Αλεξης Παπαχελας: Ισως ο Γιωργος θελει να πεσει περιτριγυρισμενος απο τους φανατικους της προεδρικης φρουρας.


Γραφει μεταξυ αλλων ο Αλεξης Παπαχελας στην καθημερινη:
Ισως μια από αυτές τις μέρες ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να κάνει μια από εκείνες τις de profundis συζητήσεις που συνηθίζει τελευταία με στελέχη μάρκετινγκ κάποιας μεγάλης εταιρείας. Θα του εξηγήσουν πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αμάρτημα από το να διαφημίζεις κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το προϊόν σου.
Ας πούμε ότι έχεις κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ ως προϊον ή την περίφημη γιουγκοσλαβική μάρκα αυτοκινήτων Ζάσταβα. Βγαίνεις λοιπόν και διαφημίζεις το νέο ανανεωμένο, τούρμπο ΠΑΣΟΚ ή τα καινούργια Ζάσταβα που είναι σχεδόν εφάμιλλα του πλέον υβριδικού τεχνολογικά προωθημένου ιαπωνικού μοντέλου. Ο άλλος σε πιστεύει, το αγοράζει και... πάλι Ζάσταβα. Το κάνεις μια, δυο, τρεις, τέσσερις φορές και ο υποψήφιος πελάτης ούτε καν ακούει πια το διαφημιστικό σου μήνυμα γιατί ξέρει πως ό,τι και να γίνει, Ζάσταβα θα πάρει.
Ο κ. Παπανδρέου συγκίνησε, ενθουσίασε, προκάλεσε γιατί ταυτίσθηκε με νεωτεριστικές ιδέες από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έως την προσέγγιση με την Τουρκία. Μάγεψε και ορισμένους που δεν καταλάβαιναν τίποτα από αυτά, απλά και μόνο με το άκουσμα του επιθέτου του.
Τώρα έχει μείνει σε ένα κόμμα που είναι κέλυφος του πάλαι ποτέ ένδοξου εαυτού, περιστοιχισμένος από ό,τι πιο αντινεωτεριστικό διαθέτει η ελληνική κοινωνία. Ισως έχει κάτι στο μυαλό του, ίσως θέλει να πέσει στην «πατρώα γη» περιτριγυρισμένος από τους πιο φανατικούς της «προεδρικής φρουράς». Για όσους, πάντως, του φώναξαν ή του ψιθύρισαν «Γιώργο άλλαξέ τα όλα» και –το κυριότερο– για όσους το πίστεψαν, είναι μια πολύ θλιβερή, σχεδόν απελπιστική, περίοδος.
Πραγματικα ολα δειχνουν (και πληροφοριες) οτι τα πραματα ειναι πολυ δυσκολα για τον Γιωργο. Συντομα οταν -και αν - εχουμε ολοκληρωμενη εικονα θα την πουμε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο τύπος αυτός, ο Giorgos, ό,τι και να κάνει δεν σώνεται! Δεν έχει αντίληψη του πολιτικού & κοινωνικού περιβάλλοντος, είναι ιδεολογικά δογματικός, κομίζει ιδέες νεωτερικές αλλά αλλότριες και ακατανόητες στο οικείο σύστημα και πρόσφατα απέδειξε ότι κατατρέχεται από εμμονές. Δεν μας κάνει, ενώ η παρατεταμένη παρουσία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θα το καταβαραθρώσει. Πρέπει να φύγει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενθουσίασαν το κοινό; Όχι δα, ο κόσμος δεν είναι μαζοχιστής για να ζητά επιστροφή στον Μεσαίωνα. Το άρθρο 16 ήταν η αρχή του τέλους για τον Γιωργάκις.