Μπορουμε τα δυο πρωτα χρονια μονο ψυχη τε και μετα εναλλαξ ψυχη τε και σωματι; Ναι, ελευθερη συμβιωση.


Το σλογκαν απο τη γνωστη διαφημιση φαινεται οτι εχουν στο νου τους οσοι επιλεξουν τελικα το θεσμο της ελευθερης συμβιωσης που προωθει το υπουργειο διακαιοσυνης και στην Ελλαδα.
Ο θεσμος βεβαια υπαρχει εδω και πολλα χρονια στην Ευρωπη και τωρα ερχεται και στη χωρα μας.
Ειναι η λυση για οσους θελουν τα καλα του γαμου χωρις τις υποχρεωσεις κοινωνικες κυριως που προκυπτουν απο ενα γαμο.
Ετσι πχ μπορεις να εισαι παντρεμενος χωρις να εχεις πεθερα λιγο ειναι? σκεφτονται οι πονηροι.
Παντως η αληθεια ειναι οτι πολλα ζευγαρια δισταζουν να κανουν γαμο ενω συμβιωνουν γιατι ας πουμε θελουν να αποφυγουν τα εξοδα αλλα και το στρες της ολης τελετης τους συγγενεις που μοιραια προκυπτουν σε ενα γαμο και ολα τα σχετικα.
Επισης πολλοι φοβουνται το διαζυγιο. Δεν ειναι λιγοι που βρεθηκαν στην αναγκη να πληρωνουν μια ζωη διατροφες και τα υπολοιπα χωρις να εχουν καμμια διαθεση για κατι τετοιο.
Ο θεσμος αυτος θα λυσει πολλα προβληματα ανθρωπων που συμβιωνουν οπως περιουσιακα η το κυριοτερο νομιζω το μεγα θεμα των παιδιων που γεννιουνται εκτος γαμου. Να σημειωσουμε οτι το 2005 πχ 5485 παιδια γεννηθηκαν εκτος γαμου ενω το 1991 ηταν 2447.
Τα διαζυγια δε ειναι στο 24% (2205) απο 10%(1993).
Οσο για αυτους που ειναι ηδη παντρεμενοι φαινεται πως δεν υπαρχει διεξοδος. Ας ακουνε το οι παντρεμενοιιιι δεν γιορταζουνε ποτεεεε, και ας περιμενουν. ΟΛο και κατι θα σκεφτει η πολιτεια για τους δυστυχους αυτους συνανθρωπους μας.
ΥΓ. Χιουμορ βεβαια μια χαρα ειναι οι παντρεμενοι, ερευνες μαλιστα δειχνουν οτι ειναι πιο ευτυχισμενοι απο τους ελευθερους.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό !!!