Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ζητά την «αξιόπιστη» ρωσική έκδοση της Wikipedia

Αποτέλεσμα εικόνας για πουτιν
Ο πρόεδρος λέει ότι ο ιστότοπος που επεξεργάζεται από τον χρήστη θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε τη δημιουργία μιας πιο "αξιόπιστης" ρωσικής έκδοσης της Wikipedia .

Ο πρόεδρος είπε σε μια συνάντηση στο Κρεμλίνο για το μέλλον της ρωσικής γλώσσας: «Όσον αφορά τη Βικιπαίδεια ... είναι καλύτερο να την αντικαταστήσουμε με τη νέα Μεγάλη Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της RIA Novosti. "Τουλάχιστον αυτό θα είναι αξιόπιστες πληροφορίες, που παρουσιάζονται με καλό, σύγχρονο τρόπο".

Ο Πούτιν αναφερόταν σε μια ρωσική εγκυκλοπαίδεια που δημοσιεύθηκε μεταξύ 2007 και 2014 σε έντυπη μορφή.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια (20,7 εκατομμύρια λίρες στερλίνες) για την ανάπτυξη ενός ρωσικού ηλεκτρονικού πόρου αναφοράς παρόμοιας με την Wikipedia τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Ο Πούτιν απάντησε σε ένα σχόλιο από έναν πανεπιστημιακό πρύτανη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση της Wikipedia από τα δικαστήρια για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Η ευρέως χρησιμοποιούμενη ρωσική γλώσσα Wikipedia, γνωστή ως Vikipedia, λέει ότι έχει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άρθρα.


Το 2015, η Ρωσία απαγόρευσε για σύντομο χρονικό διάστημα τη Wikipedia 

Σχόλια