Πόσο βαθιά στην Συρία έχουν μπει πραγματικά οι Τούρκοι;

syria_ar
Ο στρατηγός Μίλι Μίλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ Συριακός Κούρδικός στρατός, γνωστός ως Συριακές Δημοκρατικοί Δυνάμεις (SDF), εξακολουθεί να φυλάει στρατόπεδα που κρατούν τους φυλακισμένους τζιχαντιστές.

Ο Μίλι, δήλωσε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα σύνορα στη Συρία εξακολουθούσαν να είναι «σχετικά περιορισμένες».

Είπε ότι οι επιχειρήσεις έχουν εκτελεστεί κοντά σε δύο συριακά χωριά με περίπου 1.000 μέλη του ελεύθερου συριακού στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία και εκατοντάδες τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η απόσταση που έχουν διεισδύσει στη Συρία κυμαίνεται από ένα χιλιόμετρο ή δύο (περίπου 1 μίλι) σε μια περιοχή έως περίπου 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) σε μια άλλη.


Ο Milley υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εξακολουθούν να συνεργάζονται με τις κουρδικές δυνάμεις. Είπε ότι η αμερικανική πολιτική είναι να συνεχίσει μια εκστρατεία εναντίον του Isis εκτός από την περιοχή της εισβολής.

Είπε ότι οι Τούρκοι «ξέρουν ακριβώς πού είναι οι αμερικανικές δυνάμεις» σε όλη τη Συρία και στη ζώνη εισβολής. Έχουμε πει ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αμυνθούν αν χρειαστεί, είπε.


Ο Μίλι είπε ότι οι ηγέτες της κουρδικής δύναμης έχουν πει σε μερικούς από τους μαχητές τους να κινηθούν προς βορρά για να υπερασπιστούν αυτό που θεωρούν ότι είναι το έδαφός τους. Αλλά δήλωσε ότι οι ΗΠΑ "τους ενθαρρύνουν να μην αντιδράσουν υπερβολικά σε αυτό το σημείο και να προσπαθήσουν να βάλουν τα πράγματα κάτω για να επιτρέψουν κάποιο είδος διπλωματικού ψηφίσματος".

Σχόλια