Ντεμέκ Μακεδονία. Χιούμορ για 5 ονόματα που θα αφήσουν όλους ικανοποιημένους

Αποτέλεσμα εικόνας για σκοπια
Πέντε ονόματα για την ΠΓΔΜ που θα αφήσουν και τις δύο πλευρές ευχαριστημένες 

Χρόνια τώρα είναι το θέμα που ταλανίζει την εξωτερική πολιτική τόσο της χώρας μας όσο και των γειτόνων μας. Κάθε τόσο φτάνουμε κοντά στη λύση, κάθε τόσο οι δύο πλευρές κάθονται στο ίδιο τραπέζι, αλλά πάντα κάτι γίνεται και άκρη δεν βρίσκεται...

Χρόνια τώρα είναι το θέμα που ταλανίζει την εξωτερική πολιτική τόσο της χώρας μας όσο και των γειτόνων μας. Κάθε τόσο φτάνουμε κοντά στη λύση, κάθε τόσο οι δύο πλευρές κάθονται στο ίδιο τραπέζι, αλλά πάντα κάτι γίνεται και άκρη δεν βρίσκεται. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι υπουργοί πάνε και έρχονται, το όνομα της ΠουΓουΔουΜου ακόμα να το βρούμε. Εμείς. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι το έχουν βρει, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου η γειτονική χώρα ονοματοδοτείται κατά βούληση και κατά περίπτωση ή απλά δεν έχει κανένα όνομα, όπως σε εκείνο τον αλησμόνητο αγώνα μπάσκετ όπου ΑΝΤ1 και ΟΤΕTV είχαν άδειο κουτάκι στα αρχικά του ονόματος (φωτογραφία). 

Ωστόσο πρέπει να ομολογήσουμε ότι αν υπάρχει καλή θέληση, αυτά τα προβλήματα είναι αμελητέα. Αυτά είναι 5 ονόματα που θα τους αφήσουν όλους ευχαριστημένους...

ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Απλό, λιτό, περιεκτικό και πάνω από όλα κοινά αποδεκτό. Περιέχει τη λέξη Μακεδονία που θέλουν οι γείτονες ενώ ταυτόχρονα δεν την περιέχει, κάτι που μάλλον χαιρετίζει η ελληνική πλευρά. Το "όχι" χτυπάει κατακέφαλα στο θυμικό του Έλληνα για διάφορους λόγους (28η Οκτωβρίου - Δημοψήφισμα) ενώ είναι προφανές ότι αγγίζει λίγο περισσότερο το ακροατήριο των ΑΝΕΛ με την ασάφεια που περικλείει, θυμίζοντας κάτι από προφητεία Γέροντα Παΐσιου. 

ΝΤΕΜΕΚ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μια light παραλλαγή της παραπάνω πρότασης, κάτι σαν εναλλακτική σε περίπτωση που για ανεξήγητο λόγο οι ΠουΓουΔουΜιώτες δεν ενθουσιαστούν με το "ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Φυσικά για να τα λέμε όλα, αυτή η εκδοχή ενέχει κινδύνους αφού το "ντεμέκ" είναι ελληνικότατη αργκό της Θεσσαλονίκης και γενικά της βόρειας Ελλάδας. Ε, δεν είμαστε τώρα να θέτουμε και ζητήματα γλώσσας με τους βόρειους. Δεν θα μας πάρουν και την αργκό μας οι ξένοι.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΡΕΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Άχαστη επιλογή γιατί πολύ απλά τα έχει όλα. Τι θέλετε κύριοι, γεωγραφικό προσδιορισμό θέλετε; Έχουμε. Τι άλλο θέλετε κύριοι; Σημαντικό πολιτισμό για να δείχνετε σοβαρές φυλετικές καταβολές από την αρχαιότητα; Δικό σας! Στα συν ότι η συγκεκριμένη ονομασία θα βοηθήσει σημαντικά στην ανοικοδόμηση της χώρας και θα προκαλέσει εκρηκτική αύξηση στις θέσεις εργασίας αφού οτιδήποτε σχετίζεται με την Αρχαία Μακεδονία, θα πρέπει να αλλάξει για να παραπέμπει στην Αρχαία Αίγυπτο. Win - win situation που θα έλεγαν και οι μπασκετικοί ρεπόρτερς. 

McDONIA

Ξέρουμε όλοι πως όταν μιλά το χρήμα, όλα τα άλλα περισσεύουν. Όσο κι αν μας πονάει, το ίδιο ισχύει και στις διεθνείς σχέσεις. Με αυτό το όνομα εξασφαλίζεται για πάντα η οικονομική ευρωστία της γείτονος γεγονός που μεταξύ μας έχει μεγαλύτερη σημασία από ένα απλό όνομα. Με εντελώς μαρκετίστικους όρους, αυτή η ονομασία θα αποτελέσει case study που θα διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια των Βαλκανίων. Παίρνουν και μια χορηγία από τη γνωστή εταιρία γρήγορου φαγητού (τα χρώματα σημαίας - εταιρίας άλλωστε ταιριάζουν) τα οικονομικά οφέλη κάνουν τους γείτονες να ξεχάσουν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

AΝΩ ΚΑΤΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Ίσως το όνομα που περιγράφει καλύτερα από κάθε άλλο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών όλα αυτά τα χρόνια. Με το "ΑΝΩ ΚΑΤΩ" προσδίδεται ταυτόχρονα τόσο ο επιθυμητός γεωγραφικός προσδιορισμός όσο και η ανάλυση του προβλήματος, κι όλα αυτά σε δύο μόνο λέξεις. Η πρόταση αυτή όμως χάνει πόντους γιατί είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη μετάφραση. Με διπλωματικά τερτίπια η ελληνική πλευρά θα προτείνει σε ελεύθερη απόδοση το "Macedonian Mess" ενώ οι ΠουΓουΔουΜιώτες θα επενδύσουν στο "Up and Down Macedonia" για να θολώσουν τα νερά και να υπάρχει σαφής αλλαγή νοήματος του ονόματος στις διεθνείς σχέσεις.

πηγή



Σχόλια