«Το σκυλί της φωτογραφίας βρέθηκε παρατημένο έξω από το σπίτι μου. Είναι υγιέστατο και φιλικό με παιδιά και άλλα ζώα. Αν ενδιαφέρεστε να το υιοθετήσετε, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 69…»
Το σκυλί είναι συνήθως κουτάβι ράτσας και πολύ χαριτωμένο.
Ο ιδανικός κράχτης.
Και παίρνεις τηλέφωνο.
Και απαντά κύριος ευγενής, αλλά αυστηρός: «Αυτό το σκυλί έχει έξοδα και ανάγκες. Δεν το δίνω οπουδήποτε. Πρέπει να μου αποδείξετε ότι μπορείτε να το συντηρήσετε. Θέλω να περάσω από το σπίτι σας, για να δω πού θα ζει. Πού μένετε; Τι δουλειά κάνετε; Η σύζυγος δουλεύει; Το σπίτι είναι μονοκατοικία; Λείπετε πολλές ώρες; Ποιες ώρες; Το σκυλί θα μένει μόνο του;».
Και απαντάς στις ερωτήσεις. Δίνεις διεύθυνση, πλήρη περιγραφή του σπιτιού σου, πότε είσαι μέσα και πότε λείπεις... Και ο κύριος υπόσχεται ότι θα επικοινωνήσει σύντομα. Αλλά δεν επικοινωνεί ποτέ.
Περνάει όμως από το σπίτι.
Μια νύχτα.
Από αυτές που δεν είσαι μέσα.
Και σ’ το αδειάζει...
Αυτό είναι το νέο τέχνασμα που έχουν σκαρφιστεί επαγγελματίες διαρρήκτες που δεν θέλουν αναπάντεχες συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που θα ρημάξουν. Μέχρι τώρα την έχουν πάθει τουλάχιστον τρεις από τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στις αγγελίες. Φυσικά, δημοσιευμένες από ψεύτικα προφίλ. Φυσικά, με κινητά τηλέφωνα που είναι μόνιμα απενεργοποιημένα και με απόρρητους αριθμούς (ή αριθμούς που είναι καταχωρισμένοι σε κάποιο απίθανο, ξενικό όνομα).
Η μάστιγα με τις ψεύτικες αγγελίες έχει πάρει τερατώδεις διαστάσεις. Στην πιο απλή εκδοχή της, κάποιος βγάζει μεροκάματο, ζητώντας τον οβολό σου για να συντηρήσει «ένα άρρωστο ζώο που έχει άμεση ανάγκη από δαπανηρές θεραπείες» αλλά δεν υπάρχει καν. Και στην πιο μοντέρνα εκδοχή της, αυτό που σας περιέγραψα πιο πάνω...
Η φιλοζωία προσφέρει θαυμάσιο πεδίο αισχροκέρδειας και εξαπάτησης. Μήπως ήρθε η ώρα να πονηρευτείς;
πηγή
Σχόλια