Με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ > Η Demy στην Eurovision

Αποτέλεσμα εικόνας για ντεμυ





Το ελληνικό κοινό θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία τραγούδια της

Οι φήμες και τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών «δικαιώθηκαν», καθώς η ΕΡΤ επιβεβαίωσε, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, το γεγονός της απευθείας ανάθεσης, στη νεαρή, ταλαντούχα τραγουδίστρια Demy, της εκπροσώπησης της Ελλάδας στην φετινή Eurovision.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκπομπή για τον ελληνικό τελικό τρία τραγούδια ερμηνευμένα από την Demy, τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό. Το τραγούδι που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα αναδειχθεί ως η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό».


Η σχέση του Δημήτρη Κοντόπουλου με τη Eurovision ξεκίνησε τον Μάιο του 2006.Το τραγούδι του «Welcome to the party» άνοιξε τον ημιτελικό του διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στην Αθήνα.

Το 2008 έκανε παραγωγή του τραγουδιού "Shady Lady" της Ani Lorak για την ουκρανική συμμετοχή στο Γιουροβίζιον. Το κομμάτι βγήκε δεύτερο στο τελικό του διαγωνισμού. Το Ιούνιο της ίδιας χρονιάς η ΕΡΤ ανακοίνωσε την απόφαση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο Σάκης Ρουβάς στη Eurovision 2009.  Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είχε γράψει τρία τραγούδια: "Out of Control", "Right On Time" και "This Is Our Night". Το Φεβρουάριο 2009 το κοινό μαζί με την επιτροπή επέλεξαν το τρίτο τραγούδι "This Is Our Night". 


Αποτέλεσμα εικόνας για ντεμυ

Στη Μόσχα ο Σάκης Ρουβάς κατέκτησε την έβδομη θέση του τελικού. To 2013, ο Δημήτρης Κοντόπουλος επανήλθε στην Eurovision γράφοντας το τραγούδι της αζερμπαιτζάνικης συμμετοχής «Hold me» το οποίο ερμήνευσε ο Farid Mammadov και κατάφερε να πάρει επάξια την 2η θέση.

Στη Eurovision του 2016, o Έλληνας συνθέτης υπέγραψε το τραγούδι «Υou Are The Only One» που ερμήνευσε ο τραγουδιστής Sergey Lasarev. To τραγούδι κατέκτησε την 3η θέση.







Σχόλια