Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης για τη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη επιβεβαιώνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος του πρωθυπουργού
Τα όσα συνέβησαν στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όταν θεατές αποδοκίμασαν τον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στο Facebook o σκηνοθέτης πρωταγωνιστής της παράστασης «Ομπίντα, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη» Γιώργος Κοτανίδης.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κοτανίδης, μια μικρή ομάδα θεατών αποδοκίμασε τον Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος παρενέβη προκειμένου «να προλάβω οποιαδήποτε ένταση που θα έκανε κακό στην παράσταση».
Παράλληλα ο Γιώργος Κοτανίδης επιβεβαιώνει ότι στο τέλος της παράστασης μια γυναίκα φώναξε προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος κατευθυνόταν στα παρασκήνια για να μιλήσει στους συντελεστές της παράστασης, ότι «του αξίζει να μείνει στη Σιβηρία».
Η ανάρτηση του κ. Κοτανίδη έχει ως εξής:
Διάβασα στον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο ότι κατά την είσοδο του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης στην παράστασή μας «ΟΜΠΙΝΤΑ, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη», υπήρξε γιουχάισμα εναντίον του από τους θεατές και ότι παρενέβην να σταματήσω τον «εμφύλιο» λέγοντας «ειρήνη υμίν». Μου τηλεφώνησαν και μου τηλεφωνούν αρκετά ΜΜΕ για να μάθουν τι έγινε.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να πω ότι πράγματι, μια μικρή ομάδα θεατών αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα αλλά ως εκεί. Και παρενέβην για να προλάβω οποιαδήποτε ένταση που θα έκανε κακό στην παράσταση. Καλωσόρισα όλους τους θεατές, ευχήθηκα «καλή χρονιά» και είπα ότι «το θέατρο ενώνει». Όταν στο τέλος της παράστασης ο κ. Τσίπρας ερχόταν στα παρασκήνια να μας συγχαρεί, μια κυρία τον αποδοκίμασε και πάλι λέγοντας ότι «του αξίζει να μείνει στη Σιβηρία».
Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός μου πολιτισμός με ωθούν να πω και τούτο: Είναι τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου ότι μας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός της χώρας για να δει τη δουλειά μας, όπως είναι τιμή μας ο ερχομός του κάθε θεατή. Το γεγονός ότι στο πολιτικό πεδίο οι απόψεις μου είναι δηλωμένα αντίθετες περιποιεί τιμή στον ίδιο.
Είναι ανάγκη νομίζω να διαχωρίσουμε τους θεσμούς από τη μικροπολιτική.
Σχόλια