HOT >> Titanpointe. Ενας κατασκοπικός κόμβος στη Νέα Υόρκη

φωτογραφίες-επ-20
Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι παρμένα απο αυτό εδώ το κείμενο.

Πιστεύουμε έχουν ενδιαφέρον...

Δείτε τα...

Ονομάστηκε  Project X. 

Ήταν μια ασυνήθιστα τολμηρή, εξαιρετικά ευαίσθητη αποστολή: να χτιστεί ένας τεράστιος ουρανοξύστης, ικανός να αντέχει μια ατομική έκρηξη, στη μέση της Νέας Υόρκης. 

Χωρίς παράθυρα, 29 ορόφους με τρία υπόγεια επίπεδα, και αρκετά τρόφιμα για να επιβιώσουν 1.500 άτομα επι δύο εβδομάδες στην περίπτωση καταστροφής. 

 Αλλά πρωταρχικός σκοπός του κτιρίου δεν θα είναι για την προστασία των ανθρώπων από τις τοξικές ακτινοβολίες μέσα στον πυρηνικό πόλεμο. 
026V9229-1
Αντίθετα, ο οχυρωμένος ουρανοξύστης θα διασφαλίσει ισχυρούς υπολογιστές, καλώδια και πίνακες. Θα στεγάσει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα τηλεπικοινωνιών στις Ηνωμένες Πολιτείες - το μεγαλύτερο κέντρο στον κόσμο για την επεξεργασία υπεραστικών τηλεφωνικών κλήσεων, και που λειτουργεί από την New York Telephone Company, θυγατρική της AT & T.

Η κατασκευή άρχισε το 1969, και  το 1974, η ουρανοξύστη ολοκληρώθηκε. 

Σήμερα, υπάρχει στην καρδιά του Μανχάταν σε 33 Thomas Street, ένας τεράστιος γκρίζος πύργος  μπετόν και γρανίτη που φτάνει στα ύψη 550 πόδια στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

 Η brutalist δομή, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την AT & T και, σύμφωνα με το Τμήμα της Νέας Υόρκης Οικονομικών, που ανήκουν στην εταιρεία, είναι σαν καμία άλλη στην περιοχή. 

Σε αντίθεση με τις πολλές γειτονικές κατοικίες και κτίρια γραφείων, είναι αδύνατο να πάρετε μια γεύση μέσα στο κτίριο της 33 Thomas Street. Πιστό στο αρχικά σχέδια των σχεδιαστών, δεν υπάρχουν παράθυρα και το κτίριο δεν φωτίζεται. 

Τη νύχτα γίνεται μια γιγαντιαία σκιά, ανάμειγνύεται στο σκοτάδι, με τους  μεγάλους τετράγωνους αεραγωγούς του να εκπέμπουν ένα ξεχωριστό, θαμπό βουητό που συχνά πνίγεται από τον ήχο της διερχόμενης κυκλοφορίας και απο τον θρήνο απο τις  σειρήνες.

Μια έρευνα παντως επιτόπου υποδηλώνει ότι ο ουρανοξύστης είναι κάτι περισσότερο από μια απλή νευραλγικό κέντρο για υπεραστικές κλήσεις. 

Φαίνεται επίσης να είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές επιτήρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στο έδαφος των ΗΠΑ - μια συγκεκαλυμμένη κόμβο παρακολούθησης που χρησιμοποιείται για να αξιοποιήσει τις τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ και δεδομένων στο διαδίκτυο.


 Ο ουρανοξύστης του Μανχάταν φαίνεται να είναι μια βασική εγκατάσταση που χρησιμοποιείται για μια αμφιλεγόμενη πρόγραμμα επιτήρησης της NSA που έχει στόχο τις ανακοινώσεις των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα, και τουλάχιστον 38 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των στενών συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία , και η Γαλλία.

Από καιρό ήταν γνωστό ότι η AT & T συνεργάστηκε με την NSA για την εποπτεία, αλλά έχουν προκύψει λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το ρόλο των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων σε εκτέλεση των άκρως απόρρητα προγράμματα. Τα έγγραφα Snowden παρέχουν νέες πληροφορίες σχετικά με το πώς εξοπλισμό NSA έχει ενσωματωθεί ως μέρος του δικτύου της AT & T στην πόλη της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτοντας με πρωτοφανή λεπτομέρεια τις μεθόδους και την τεχνολογία ο οργανισμός χρησιμοποιεί για το κενό των επικοινωνιών από τα συστήματα της εταιρείας.


Η NSA αρνήθηκε να σχολιάσει για αυτήν την ιστορία.


Απο εκεί πραγματοποιούνται "πλήρη απορρόφηση" επιτήρησης - ένας όρος που αναφέρεται στο μεγαλύτερο μέρος συλλογή περιεχομένου και μεταδεδομένων - κάτω από έξι διαφορετικές κατηγορίες: counterproliferation, αντιτρομοκρατίας, διπλωματικά, οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά.

Από τον Ιούλιο του 2010, η NSA είχε λάβει τουλάχιστον 40 δικαστικές εντολές για κατασκοπεία στο πλαίσιο του προγράμματος Blarney, επιτρέποντας στον οργανισμό να παρακολουθεί τις επικοινωνίες που σχετίζονται με πολλές χώρες, εταιρείες, και τους διεθνείς οργανισμούς. Μεταξύ των εγκεκριμένων στόχους ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα της Ιαπωνίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, και τουλάχιστον 38 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα , το Μεξικό, και η Κύπρος.


Σχόλια