Κωδικός «πετρέλαιο (απ' τη Μότορ Οϊλ) αντί για τρόφιμα» >> Να γιατί πήγαν (Αρτεμίου - Παππάς) στο Καράκας.


Αποτέλεσμα εικόνας για αρτεμιου αρτεμης

Ο Κύπριος δικηγόρος Άρτεμης Αρτεμίου και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μίλησαν χθες για το ταξίδι τους στο Καράκας το καλοκαίρι του 2013.

Ο Κύπριος δικηγόρος Άρτεμης Αρτεμίου και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αποφάσισαν αίφνης χθες να μιλήσουν και να εξηγήσουν τους λόγους του ταξιδιού τους στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, το καλοκαίρι του 2013.

Ο κ. Αρτεμίου, με δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο, που έβγαλε και το θέμα, σημείωσε ότι σκοπός του ταξιδιού του ήταν «για να πουλήσουμε προϊόντα», όπως για παράδειγμα φασόλια, αντσούγιες, ελιές, λάδι και γενικά προϊόντα μακράς διαρκείας. 

Ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε το ταξίδι και όπως είπε στον Real και στο «Ε», κάνοντας λόγο για «διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνον τον καιρό».    

Εκείνο που δεν λένε όμως ο κ. Αρτεμίου και ο κ. Παππάς και το αποκαλύπτει σήμερα με πρωτοσέλιδό της η Εφ.ΣΥΝ και ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, είναι ότι σε αντάλλαγμα για τα τρόφιμα η Ελλάδα θα έπαιρνε πετρέλαιο από το κρατικό πρόγραμμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής «πετρέλαιο αντί για τρόφιμα» και από τα τεράστια αποθέματα της Βενεζουέλας βορείως του ποταμού Ορινόκο. Άλλωστε ο Μαδούρο «καιγόταν» στην κυριολεξία αφού τα οικονομικά προβλήματα είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και οι ελλείψεις στα ράφια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και πριν πεθάνει ο Ούγκο Τσάβες. 

Για το σκοπό αυτό το γραφείο του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα ήρθε σε επαφή με τη Μότορ Οϊλ η οποία διαθέτει και το μόνο καθετοποιημένο διυλιστήριο καυσίμων. Μάλιστα, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, αποφασίστηκε η μεταφορά να γίνει από μικροεφοπλιστές (κάτοχοι δύο - τριών καραβιών) για να μη δίνουν στόχο λόγω της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα του Ν. Μαδούρο που διαδέχθηκε τον Ούγκο Τσάβες ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2013 (στην κηδεία του είχε παραστεί ο Α. Τσίπρας).  

Όταν είχαν ρυθμιστεί όλα τα παραπάνω έγινε και το επίμαχο ταξίδι στο Καράκας. Ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στην αποστολή εκπροσωπώντας τη Μότορ Οϊλ. Μαζί ήταν ο Ν. Παππάς, ο κ. Ήσυχος (Με άριστες σχέσεις με τα αριστερά κινήματα στη Λατινική Αμερική και σήμερα στέλεχος της ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη), ένα ακόμη στέλεχος του Ομίλου πετρελαιοειδών και καμιά δεκαριά μικροεφοπλιστές. 

Μάλιστα έγινε ένα ακόμη ταξίδι στο Καράκας το 2015 και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνησης αυτή τη φορά από τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γ. Τσίπρα. Το γιατί τελικά η ανταλλαγή τροφίμων με πετρέλαιο με τη Βενεζουέλα δεν έγινε πράξη το γνωρίζει η κυβέρνηση και οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Αν δηλαδή δεν τα βρήκαν στην τιμή της αντσούγιας, όπως λέει στον «Ε.Τ» ο κ. Αρτεμίου ή στο δρόμο προέκυψαν άλλα, προφανώς ανυπέρβλητα, προβλήματα.      
 πηγή

Σχόλια