VERY HOT>>>Ο ψηφιακός πόλεμος (ΗΠΑ - Ρωσίας;) τώρα σε πλήρη εξέλιξη; Επίθεση από χάκερς σε μεγάλο πάροχο Internet στις ΗΠΑ.


Αποτέλεσμα εικόνας για χακερ ρωσια



  Απο τη μεριά μας να θυμίσουμε ότι αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προαναγγείλει πριν απο μερικές μέρες ότι οι ρώσοι σύντομα θα πάρουν ένα μάθημα επειδή θεώρησαν ότι ρώσοι κυβερνητικοί χάκερς παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους στην εκλογή στις ΗΠΑ.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι είχαν πει μάλιστα ότι το ευρύ κοινό δεν θα μάθει ποτέ τι ακριβώς εννοεί με αυτό...

Φαίνεται όμως ότι σήμερα το δυτικό κοινό και ειδικά το αμερικανικό μαθαίνει - προς το παρόν - ότι υπάρχει ένα πρόβλημα...

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...



Δείτε τι γράφει το ΒΗΜΑ
Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Dyn στις Ηνωμένες Πολιτείες με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανακοινώνει ότι εξετάζονται «όλα τα πιθανά αίτια».

Στην έρευνα συμμετέχει το FBI.

Η DYN είναι πάροχος διαδικτυακών υποδομών σε μεγάλες εταιρείες όπως το Twitter, η Netflix, η TMobile, η Trip Advisor και το Linkedin.

Εξαιτίας της επίθεσης προβλήματα παρουσιάστηκαν τουλάχιστον στο Twitter, στο SoundCloud, το Spotify και το Reddit.

Σε ανακοίνωσή της η DYN ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDoS) στις υποδομές που διατηρεί στην Ανατολική Ακτή από τις 7.10 το πρωί τοπική ώρα.

Και εδώ δείτε τι γράφει η έγκυρη σε τέτοια θέματα Le Figaro.


Αρκετά μεγάλα sites Twitter, Spotify, το eBay και άλλα  των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το CNN ή το New York Times, διαταράσσεται ή είναι εντελώς απρόσιτες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, λόγω της ευρείας επίθεσης άρνησης υπηρεσίας που επηρεάζει μια ενδιάμεση εταιρεία.

Αρκετά μεγάλα ονόματα του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων Twitter, Spotify ή το eBay έχει σοβαρά διαταραχθεί Παρασκευή Ηνωμένες Πολιτείες από μια επίθεση υπολογιστή κατά παρόχου υπηρεσίας.

Για λίγο πάνω από δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτές τις περιοχές, αλλά και αρκετών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times , Boston Globe , Financial Times , The Guardian ), καθώς και Reddit ή Airbnb, δεν ήταν εφικτή στην ακτή των ΗΠΑ ανατολικά.


Η επίθεση έλαβε τη μορφή ενός κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας (DDoS). Όλο και περισσότερο κοινό, αυτό το είδος της επίθεσης στον κυβερνοχώρο είναι να κάνει ένα διαθέσιμο διακομιστή από υπερφόρτωση απορίες ή μονοπωλεί πόρους για την εξάντληση, συχνά από ένα δίκτυο μηχανημάτων ζόμπι οι ίδιοι χαραχτεί και χρησιμοποιείται για να εν αγνοία των ιδιοκτητών τους (των «botnets»). Ο στόχος της επίθεσης είναι η εταιρεία Dyn που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των διευθύνσεων IP και τα ονόματα των δικτυακών τόπων.

"Σήμερα το πρωί, Οκτώβριος 21,  η Dyn υπέστη εκτεταμένη DDoS επίθεση στο [της] υποδομή DNS (σύστημα ονομάτων τομέα, το σύστημα domain name, Ed), στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Scott Hilton, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας. προβλήματα πρόσβασης που φαινόταν να ρυθμίσετε αργά το απόγευμα, πάλι νωρίς το απόγευμα. Παρασκευή το βράδυ πολλές περιοχές εξακολουθούν να διακοπεί, ακόμη και για ορισμένους χρήστες στην Ευρώπη. Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ερευνήσει την προέλευση αυτών των επιθέσεων.
μη ασφαλή συνδέονται αντικείμενα

Αυτή η επίθεση στον κυβερνοχώρο έρχεται κατά τη διάρκεια μιας αναζωπύρωσης των επιθέσεων σε υπολογιστές και άλλες επιθέσεις χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες βιομηχανικές χώρες.

Η Yahoo! αναγνώρισε πρόσφατα έχουν υποστεί μια τεράστια επίθεση που διακυβεύεται τα προσωπικά δεδομένα των 500 εκατομμυρίων χρηστών . Στα τέλη Σεπτεμβρίου, OVH υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας.


Πολλές επιθέσεις έχουν επίσης στόχο το χρηματοπιστωτικό τομέα και ορισμένες κεντρικές τράπεζες, με αποτέλεσμα οι χώρες G7 των βιομηχανικών να υιοθετήσουν στα μέσα Οκτωβρίου, μια σειρά από κανόνες προστασίας.


Τέλος, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παίζουν καθοριστικό ρόλο επίσης στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ με τη δημοσίευση από το WikiLeaks χιλιάδων emails του διευθυντή της εκστρατείας για τους Δημοκρατικός υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον.

Αποτέλεσμα εικόνας για χακερ


«Το Διαδίκτυο εξακολουθεί να βασίζεται σε πρωτόκολλα και τις υποδομές που σχεδιάστηκαν πριν ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ένα πρόβλημα», σημειώνει ο Μπεν Τζόνσον, πρώην χάκερ να NSA υπηρεσία πληροφοριών και συν-ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Carbon Black. "Η άρνηση υπηρεσίας, ιδίως με την αύξηση των επισφαλών συνδέονται αντικείμενα, θα συνεχίσει να παρενοχλεί οργανώσεις μας. Δυστυχώς, αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή από την άποψη των botnets μεγάλης κλίμακας και δυσανάλογη ζημία, "είχε προβλέψει.

Σχόλια