Με βάση τη θεωρία του 1/3 για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας ξέμεινε με το προσωπικό fan club και τους αριβίστες.





Οταν πέρσι το φθινόπωρο προσπαθούσαμε να φανταστούμε τι θα γινόταν μετά την συγκρουση Τσίπρα - Λαφαζάνη (αν θυμάστε την είχαμε τοποθετήσει περί τον Απρίλιο Μάιο και αυτό ήταν το μόνο σημείο που πέσαμε έξω αν εξαιρέσει κανείς το κλείσιμο των τραπεζών αυτήν την μέγιστη ηλιθιότητα που δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε ακόμα και εμείς , εξάλλου η ηλιθιότητα πολύ συχνά είναι απρόβλεπτη) τότε λοιπόν πέρσι το φθινόπωρο είχαμε εισάγει (όχι εμείς βασικά μας την είχαν πεί άνθρωποι που ήξεραν) την θεωρία του 1/3 για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την θεωρία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν τρία κομμάτια , ούτε συνιστώσες ούτε τίποτα τρία (ίσα)  κομμάτια.

Κομμάτι πρώτο οι Τσιπρικοί. Ανθρωποι που πιστεύουν προσωπικά στον αρχηγό , αφοσιωμένοι με την έννοια πχ του fan club του Ρουβά. Οτι και να τραγουδήσει ο Ρουβάς αυτοί θα τον θαυμνάζουν και θα τον χειροκροτούν.

Κομμάτι δεύτερο οι κανονικοί αριστεροί, οι κομμουνιστές , αυτοί που κάποιοι θα περιέγραφαν με τον απαράδεκτο πολιτικό όρο κατσαπλιάδες. Αυτοί πήγαν με τον Λαφαζάνη.

Κομμάτι τρίτο οι αριβίστες. Πρόκειται για όπου φυσάει ο άνεμος άτομα , ανθρώπου που θα εγκαταλείψουν σαν ποντίκια το πλοίο αν δούν ότι βουλιάζει άτομα σαν κιαυτά που υπάρχουν σε κάθε κόμμα . Ως γνωστόν το καράβι χωρίς σαβούρα δεν πάει.

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι το δεύτερο (οι κατσαπλιάδες) ήταν μέχρι τώρα το σημαντικότερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί έκαναν όλη την πραγματική δουλιά του κόμματος επειδή πρόκειται για αληθινούς believers για ανθρώπους δηλαδή που πίτσευαν πραγματικά τις (παρλα)πίπες που λεγόντουσαν τότε περί προγράμματος Θεσσαλονίκης κλπ κλπ.

Αυτοί οι άνθρωποι , που για κάποιους βέβαια έχουν χαμηλότερο IQ απο τον μέσο πληθυσμό εφόσον πιστεύουν πραγματικά σε παραμύθια της Χαλιμάς , ήταν εντούτοις , οι πραγματικοί αγγελιοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που αφιλοκερδώς χωρίς να υπολογίζουν οικογένειες κλπ μετέφεραν και πολλαπλασίαζαν το μήνυμα του τότε ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοι αυτοί τώρα λείπουν. Ακόμα χειρότερα είναι αλλού.

Ο Τσίπρας έμεινε με τον κατιμά του κόμματός του με το κατακάθι (με την πολιτική έννοια βεβαίως).

Ο Τσίπρας τώρα κινείται λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Ομως ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Για να κάνει πράξη αυτό που θέλει θα χρειαστεί άλλου τύπου οργάνωση κόμματος πιό επαγγελματική κλπ εφόσον οι αληθινοί believers έφυγαν.

Αν ο Τσίπρας δεν κινηθεί ταχύτατα προς το κέντρο την έκατσε τη βάρκα...

Εχει μόνο λίγους μήνες ακόμα περιθώριο...

Σχόλια