VERY HOT>Στις 19 Μαρτίου οι ευρωπαίοι (Γερμανοί) θα δώσουν χρήμα στον Τσίπρα

 


Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν πηγές απο την Κομισιόν μετα τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ.

Στις 19 υπάρχει μιά σύνοδος υπάρχει ένα συμβούλιο κορυφής (αρχηγών κρατών) στις Βρυξέλες και εκεί ο Τσίπρας θα μπορούσε να πάρει το χρήμα που τόσο έχει ανάγκη.

Διαβάστε τι γράφει η (πάντα έγκυρη) LeMonde

Η συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή 13 Μάρ το πρωί στις Βρυξέλλες, ήταν μια ευκαιρία για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Jean-Claude Juncker, να πει ότι θα πρέπει τώρα να έχουμε  μια πλήρως αφοσιωμένη Αθήνα να συνεργάζεται με τους εκπροσώπους των πιστωτών (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Και στην Επιτροπή αφήνουν να εννοηθεί ότι αν τα πράγματα κινηθούν αρκετά γρήγορα, η Αθήνα θα μπορούσε να πάρει γρήγορα ένα μέρος της τελευταίας δόσης του δεύτερου πακέτου διάσωσης.

 «Η [οικονομική] κατάσταση στη χώρα είναι σοβαρή, και είναι απαραίτητο ότι οι τρεις ή τέσσερις επόμενες  μέρεςνα είναι παραγωγικές ημέρες.

Είναι στους  Έλληνες να δουλέψουν σκληρά τώρα ", δήλωσε μια ευρωπαϊκή πηγή μετά τη συνέντευξη.

Ενα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων γίνεται στις 19 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε μια αρχική πληρωμή των δανείων, αν πράγματι, μέχρι τότε, η Αθήνα έχει δεσμευθεί, με σταθερό και συγκεκριμένο τρόπο, σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων με τους πιστωτές της.

Η Ελλάδα, ως μέρος του δεύτερου σχεδίου διάσωσης της δεν έχει ακόμη λάβει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ για βοήθεια.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ), είχε ήδη αναφερθεί σε αυτήν την δυνατότητα πριν δέκα ημέρες. Αλλά  το Βερολίνο βλέπει με κακό μάτι αυτή τη  δυνατότητα των προκαταβολών, ώστε να αποτραπεί η ελληνική οικονομική έκτακτη ανάγκη.  

Σχόλια