Η αυστριακή Der Standard σχολιάζει τις τουρκικές ενέργειες:«Ακολουθείται μια στρατηγική που λέει ότι μπαίνω μέσα, πατάω γκάζι και περιμένω το αποτέλεσμα»

Γιατί ειδικά τώρα η σεισμολογικές έρευνες;
 «Ακολουθείται μια στρατηγική που λέει ότι ‘μπαίνω μέσα, πατάω γκάζι και περιμένω το αποτέλεσμα»

Την τουρκική πολιτική στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ σχολιάζει σήμερα η αυστριακή Der Standard: «Η κυβέρνηση στην Άγκυρα δεν μπορεί να αιτιολογήσει με αξιόπιστο τρόπο γιατί είναι απαραίτητο να γίνουν ειδικά τώρα εκτενείς σεισμολογικές έρευνες για την ανεύρεση φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, την ώρα που πραγματοποιούνται και πάλι για πρώτη φορά μετά από χρόνια συνομιλίες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην Κύπρο για τον τερματισμό της διχοτόμησης».
«(Η Τουρκία) επικαλείται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι, όπως λέγεται, έχουν επίσης δικαίωμα στα πιθανά ενεργειακά αποθέματα. Αυτό όμως δεν το αμφισβητεί κανείς, ούτε η κυβέρνηση στη Λευκωσία, την οποία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει η Άγκυρα, όπως άλλωστε και την κυπριακή ΑΟΖ. (…) Ακολουθείται μια στρατηγική που λέει ότι ‘μπαίνω μέσα, πατάω γκάζι και περιμένω το αποτέλεσμα'. Με αυτή τη λογική όμως η Τουρκία υπέστη εντός μιας εβδομάδας και μετά την αλλαγή του σκηνικού στη Συρία τη δεύτερη ήττα στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής».
πηγή

Σχόλια