Σαμαράς - Καραμανλής. Ανεξάρτητοι και βουλευτές των ΑΝΕΛ στο μενού

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Καραμανλής
 

Για πρώτη φορά - από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ – υπήρξε δημόσια συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή.

Η χρονική στιγμή που επέλεξε το Μαξίμου να γίνει αυτή η συνάντηση, καθώς με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού έγινε το ραντεβού δεν θεωρείται καθόλου τυχαία, καθώς είναι σε εξέλιξη, μια επιχείρηση συσπείρωσης των «γαλάζιων» ψηφοφόρων στους οποίους έχει σημαντικά ερείσματα ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην μία ώρα που κράτησε το γεύμα μεταξύ των δύο, που πραγματοποιήθηκε μέρα – μεσημέρι μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στο εστιατόριο του ξενοδοχείου συζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες η στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση μέχρι την προεδρική εκλογή.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο (π.χ Β. Πολύδωρας – Τσαμπίκα Ιατρίδη) όπως και με ορισμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ (π.χ Π. Μελλάς και Μ. Κόλλια – Τσαρουχά κ.α). Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών έχουν περάσει το τελευταίο διάστημα από το πολιτικό του γραφείο.

Ο Α. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να «βάλει» πλάτη προκειμένου να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

Θέμα υποψηφιότητας Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες δεν τέθηκε καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται, ενώ θα είναι κανονικά υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν στην Ά Θεσσαλονίκης.
 πηγή

Σχόλια