Η χώρα χρειάζεται αλλαγή. Αυτοί που είναι τώρα στα πράματα πρέπει να φύγουν. Κι αν δεν μπορέσει ο Τσίπρας να πάμε γρήγορα στον επόμενο...

 


Ο Σαμαράς πήρε την εξουσία όπως όλοι οι πρωθυπουργοί , αυτοί που εξαιτίας τους φτάσαμε στην χρεοκοπία και την καταστροφή.

Είπε δηλαδή ψέματα και ο κόσμος τον πίστεψε.

Απο εκεί και πέρα ο κόσμος ανέμενε μήπως και καταφέρει να αλλάξει κάτι.

Οτι η χώρα χρειάζεται αλλαγή είναι σίγουρο.

Οταν χρεοκοπεί μιά χώρα που θα μπορούσε να είναι πλούσια , αυτό τι άλλο δείχνει δηλαδή αν όχι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είχε αποτύχει?

Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς δεν άλλαξε τίποτα.

Αντίθετα όπως ο Γιωργάκης και οι άλλοι πριν απο αυτόν προσπάθησε να μην αλλάξει τίποτα και απλώς να κοροιδεύει τους δανειστές και τον κόσμο ότι κάνει μεταρρυθμίσεις...

Ολες οι αλλαγές έγιναν με την τεράστια πίεση των δανειστών οι οποίοι δαιμονοποιήθηκαν σαν να ήταν αυτοί και το μνημόνιο το πρόβλημα (πράμα που το λές και γενικευμένη, μαζική έκφραση ηλιθιότητας) και όχι η διαφθορά και η αναρχία (με την έννοια της τήρησης της νομιμότητας κατα το δοκούν)  που βασιλεύει στη χώρα.

Ο Σαμαράς απέτυχε και με αυτήν την έννοια πρέπει να φύγει.

Αμεσα.

Ο Τσίπρας τώρα, έχει αίσθηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει και πιθανότατα ξέρει και τις λύσεις (μεταρρυθμίσεις και εμπέδωση νομιμότητας απο τη μεριά του κράτους το οποίο είναι διεφθαρμένο και εμποδίζει την πρόοδο).

Φυσικά οι κυριότεροι αντίπαλοί του είναι μέσα στο κόμμα του.

Το πιθανότερο είναι ότι θα αποτύχει και αυτός.

Ομως στο ενδιάμεσο θα δώσει τον πολύτιμο πολιτικο χρόνο να οργανωθούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα σπρώξουν τη χώρα μπροστά στην γενικευμένη νομιμότητα και τις μεταρυθμίσεις που απαιτούνται...

Αρα η μεγάλη χρησιμότητα του Τσίπρα ως πρωθυπουργού θα είναι - ελπίζουμε - ότι θα προλάβει στο χρόνο που θα μείνει στην εξουσία να καταστρέψει το παλιό πολιτικό σύστημα και τις σχέσεις διαπλοκής με τους ολιγάρχες αλλά και τις συντεχνίες - συμμορίες που καταλήστεψαν και το χειρότερο αλυσόδεσαν τη χώρα μη αφήνοντάς την να απελευθερώσει εκείνες τις δυνάμεις της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας που θα την πάνε στην επόεμενη φάση της....

Αν δεν θελήσει ή δεν τον αφήσουν (οι Λαφαζάνηδες και οι υπόλοιποι) να το κάνει αυτός, θα πάμε γρήγορα στον επόμενο.... 


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οτι δεν γουσταρει πολύς κόσμος τον Σαμαρά είναι βέβαιο.
Ότι είναι πολύ περισσότεροι οι καραμανλικοί στη ΝΔ επίσης.Ότι οι νεοφιλελεύθεροι δεν τον πάνε από την εποχή που έριξε το Μητσοτάκη και ότι οι εθνικιστές τα έχουν σπάσει μαζί του γιατί νόμιζαν ότι θα ξεκινήσει αντίσταση στη Μέρκελ επίσης.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Σαμαράς είναι ο μόνος που εκτέλεσε προυπολογισμούς ακριβώς σύμφωνα με τις προβλέψεις μετά από δεκαετίες.
Το ότι είχε την τρόικα από πάνω του δεν είναι ο λόγος αφού την ίδια τρόικα είχε και ο ΓΑΠ που έπεσε έξω.
Ο Σαμαράς δηλαδή κράτησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη όταν οι πιθανότητες ήσαν κατά.
Αυτό έχει εκνευρίσει πάρα πολύ κόσμο που δεν θέλει να το αναγνωρίσει και τώρα που κάπως φτιάχνουν τα πράγματα βιάζεται να απαλλαγεί από αυτόν.
Μόνο που για να γίνει αυτό πρέπει στο εκτός Τσίπρα πολιτικό χώρο να εμφανισθεί ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.Και μέχρι στιγμής υποψήφιος δεν υπάρχει εξ ου και τα παπαδήμια σχήματα 'ειδικού σκοπού" αλλά και αποτυχημένου προυπολογισμού.