Αντί για ονόματα. Ιδού τα 12 “τεκμήρια διαπλοκής” με συμφέροντα που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα 12 “τεκμήρια διαπλοκής” με συμφέροντα που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η ΑΥΓΗ


 aygi

Εφοπλιστές, ιδιοκτήτες ΠΑΕ, μιντιάρχες, πετρελαϊκούς ομίλους και ιδιοκτήτες offshore φωτογραφίζει η Κομουνδούρου ως αποδέκτες τροπολογιών-"δώρων" από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή πριν την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με φόντο τις δηλώσεις Δραγασάκη περί παρέμβασης επιχειρηματιών στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να βάλει τέλος στα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ρητορική που εξέφρασαν μεταξύ άλλων Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Δημ. Κρεμαστινός, και άφησε να εννοηθεί ο Χρ. Αηδόνης, ενώ αναμένεται να θέσει εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.
Το ζήτημα πάντως του αν θα κάνει ονομαστική αναφορά στους επιχειρηματίες που κατήγγειλε ο Γ. Δραγασάκης πριν από δυο μέρες για παρέμβαση στο έργο της κυβέρνησης μένει να διευκρινιστεί στο τέλος της ημέρας.
Ωστόσο, το κλίμα φρόντισε να δώσει ήδη το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής που κάνει εκτενή αναφορά σε 12 ευνοϊκές προς επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, πετρελαϊκές επιχειρήσεις τροπολογίες που πέρασαν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα (8/10/2014) από τη Βουλή.
Σήμερα ο Π. Σκουρλέτης δήλωσε με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει τηλέφωνα, διευθύνσεις και ονόματα της διαπλοκής όταν το κρίνει αυτή χρονικά κατάλληλο.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Δραγασάκης είχε κάνει λόγο από το βήμα της βουλής για επέμβαση επιχειρηματιών και εκδοτών στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης , με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σφοδρή σύγκρουση με τον Δ. Σταμάτη κατά τη πρώτη μέρα συζήτησης στη διαδικασία της παροχής ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα,το ρεπορτάζ αναφέρεται στις εξής τροπολογίες:
1. Τροπολογία με την οποία έγινε εθελοντική η έκτακτη εισφορά εφοπλιστών
2. Απαλλαγή ΠΑΕ από προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας κατά παρέκκλιση της φορολογικής νομοθεσίας
3. Κυβερνητικό “μπόνους” προς ΜΜΕ (αλλαγή νομοθεσίας για συγχωνεύσεις, συνέργειες,αγγελιόσημο)
4. Ναυπηγεία Σύρου: απαλλαγή από προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας
5. Απαλλάσσεται το Μέγαρο Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας
6. Ρυθμίσεις για ξένες δικηγορικές εταιρείες με αναδρομική ισχύ
7. Απαλλαγή ΚΤΕΛ από φόρους για τα αποθεματικά που είχαν δημιουργήσει γα την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων.
8. Τροπολογία για τριγωνικές συναλλαγές και παραγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί μετά από φορολογικούς ελέγχους σε μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους που είχαν πραγματοποιήσει αγορές από off-shore εταιρίες.
9. Αναβολή του τηλεοπτικού φόρου 20% στα έσοδα από τηλεοπτικές διαφημίσεις
10. Αλλαγή στον τρόπο ελέγχου φυσικών προσώπων που είναι στις λίστες και έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό
11. Τροπολογία με αναδρομική ισχύ για υποθέσεις εφοπλιστών που ελέγχονται οι φορολογικές τους δηλώσεις
12. Απαλλαγή των σκαφών αναψυχής από τον ετήσιο φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Σχόλια