Γιακουμάτος: «Οι νοικοκυρές να κοιτούν τα φθηνά, να μην έχουν το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι»

Μήνυμα προς τους καταναλωτές, εν προκειμένω προς τις «νοικοκυρές», να αναζητούν της φθηνότερες τιμές έστειλε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε μια προσπάθεια να επισημάνει ότι σε πολλά προϊόντα το κόστος για τον ενημερωμένο αγοραστή είναι χαμηλότερο.


 


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γερ. Γιακουμάτος προέτρεψε λοιπόν, τις νοικοκυρές να αναζητούν προϊόντα με φθηνότερες τιμές και «να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι».

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει από τους ισολογισμούς εταιριών τροφίμων που έχει δει τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Ο Γερ. Γιακουμάτος, διευκρίνισε πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μαρκετ και τα κέντρα διανομής πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα.

Αναφερόμενος εμμέσως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους των αγελαδοτρόφων έχουν πέσει στο ναδίρ, ενώ οι βιομηχανίες γάλακτος παραπαίουν, και μια μάλιστα μια έκλεισε.
πηγή

Σχόλια