Παπαδημούλης για τους 180 και για το σενάριο της σύντομης παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Κ.Αρβανίτης), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

H κυβέρνηση πλέον μετράει μήνες και μάλιστα όχι πολλούς. Έχουν μπροστά τους την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχουν ψηφίσει και τον έλεγχο της Τρόικα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αν γίνει αυτό και με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα οποία έχουν συμφωνήσει, τότε όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους.  
Tο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προτιμήσει την ήττα από μια βέβαιη συντριβή. Αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε επανάπαυση. Μακριά από μας η θεωρία του «ώριμου φρούτου» και του «αυτόματου πιλότου», διότι το κατεστημένο στήνει παγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να περάσει στο εφεδρικό σενάριο της «σύντομης αριστερής παρένθεσης». Γι’ αυτό χρειάζεται συνοχή, πρόγραμμα, εξωστρέφεια και σκληρή δουλειά, ώστε, όχι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση αλλά να μείνουμε και στην κυβέρνηση.

Θα στηθούν «ξόβεργες» προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια σύντομη παρένθεση
Αν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, είτε από κυβερνητική ανάγκη, είτε με κυβερνητική επιλογή, πέρα από τη μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, θα στηθούν και «ξόβεργες» -με την υποστήριξη και των διεθνών κέντρων- προκειμένου η αλλαγή αυτή να είναι μια σύντομη παρένθεση. Αυτό επιβαρύνει και χρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ιστορικό καθήκον όχι απλώς να κερδίσει τις επόμενες εκλογές αλλά να προετοιμαστεί προκειμένου να αποφύγει τις κακοτοπιές και να προχωρήσει το πρόγραμμά του. Γι’ αυτό το λόγο, έχει ιδιαίτερη σημασία η προτεραιότητα στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης και της προβολής του κυβερνητικού μας προγράμματος. Είναι κλειδί, ένα μεστό, πειστικό πρόγραμμα με αριστερό στίγμα που να είναι εφαρμόσιμο με χρονοδιάγραμμα και κοστολόγηση.

Σχόλια