Δεν είναι θέμα DNA. Υπάρχει ελληνικό κράτος (Κύπρος) που βγήκε πιό γρήγορα απ' όλους απο το Μνημόνιο

 Προσπαθώντας οι εξυπνάκηδες (αλλά βλάκες εκ του αποτελέσματος) υπουργοί και πρωθυπουργοί της Ελλάδας να κοροιδέψουν (ξανά) τους κουτόφραγκους και να μην εφαρμόσουν το μνημόνιο εκτός απο το ότι απέδειξαν πόσο ηλίθιοι (πολιτικά) είναι ανάγκασαν την χώρα να ζήσει και άλλο μνημόνιο να ταλαιπωρείται άδικα ο κόσμος και γενικώς πάνω στη μία καταστροφή προσέθεσαν και άλλη μία.

Δείτε απο τον Βηματοδότη στο ΒΗΜΑ....


 

Ο σύντομος δρόμος εξόδου από το Μνημόνιο




Ρώτησα τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη πώς τα κατάφερε η Κύπρος να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από το Μνημόνιο και ιδού τι μου απάντησε, έτσι για να παραδειγματίζονται ορισμένοι εδώ στην Ελλάδα: «Ο πιο σύντομος δρόμος να βγούμε από το Μνημόνιο ήταν να το εφαρμόσουμε! Παράλληλα θέσαμε τους δικούς μας στόχους και κάναμε τους δικούς μας προγραμματισμούς. Ο πρώτος στόχος ήταν να σταματήσουμε την ελεύθερη πτώση της οικονομίας, ο δεύτερος ήταν εντός του 2014 να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και ο τελικός, να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, ελπίζουμε το 2015».
 
Η Κύπρος, εξηγεί ο Πρόεδρος, 16 μήνες μετά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης δανείστηκε πρώτη φορά από το εξωτερικό με επιτόκιο 4,75%. Δανείστηκε δηλαδή συντομότερα από οποιοδήποτε άλλο κράτος που μπήκε στο Μνημόνιο. Και το σημαντικότερο, «διέψευσε όσους προέβλεπαν δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο και το τέλος της Κύπρου».  
 

Σχόλια