Βαριά καμπάνα 37,5ετών χωρίς αναστολή , στον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημ. Βεργή

Τη φυλάκιση του Δημοσθένη Βεργή διέταξε το εφετείο για καταπάτηση έκτασης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων


 

 Βαριά καμπάνα 37,5 ετών χωρίς αναστολή, που μεταφράζεται σε άμεση φυλάκισή του, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, στον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημ. Βεργή.

Ο πρόεδρος των οικολόγων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο (έχει δικαίωμα να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο) και τώρα θα πρέπει είτε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές, είτε να παραδοθεί μόνος του.

Η βαριά καταδίκη του «οικολόγου» Βεργή ήρθε μετά την εκδίκαση υπόθεσης καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα για την οποία κρίθηκε ένοχος χωρίς αναστολή αν και το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν στον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον συγκατηγορούμενό του κ. Κατογιαννάκης.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων σε αυτούς δόθηκε αναστολή και δεν θα οδηγηθούν στις φυλακές. Αθώοι κρίθηκαν για την ίδια υπόθεση οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.

Η δικογραφία αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε - κατά το κατηγορητήριο- «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.
πηγή

Σχόλια