Η Μέρκελ θέλει να φτιάξει τα δικά της, γερμανικά, Social Media.

Παλιότερα (πρό twitter, FB κλπ) για να αποσταθεροποιήσεις μιά (άλλη) χώρα έπρεπε να καθήσεις να φτιάξεις διάφορα κινήματα (ειρηνιστικά, για τη φώκια κλπ) , κόμματα, έπρεπε να πλερώσεις εφημερίδες, δημοσιογράφους και άλλα τέτοια δύσκολα, χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Σήμερα αρκεί να ελέγχεις τα social media και τα έχεις όλα αυτά απο το σπίτι σου.

Παλιά ήταν αδύνατο να έχεις πληροφορίες για το πληθυσμό μιάς χώρας, τι σκέφτεται, τα υπόγεια ρεύματα σε μιά κοινωνία κλπ....

Απλά αδύνατο, μόνο εκτιμήσεις μπορούσαν να γίνουν.

Σήμερα με μεθόδους ανάλυσης πχ απο τις αναζητήσεις στο ιντερνετ, απο τα social media , απο τους μπρόουζερς κλπ, τα έχεις όλα στο πιάτο.

Με άλλα λόγια εδώ και χρόνια οι Αμερικανοί αλωνίζουν στον κόσμο, οργανώνουν επαναστάσεις, εξεγέρσεις , ελέγχουν ροές πληροφόρησης και άλλα τέτοια παντού στον κόσμο, απο το σπίτι τους, επειδή φυσικά ελέγχουν το διαδίκτυο δηλαδή τους χρήστες του, δηλαδή όλους.

Η Μέρκελ εδώ και καιρό έχει δηλώσει ότι αυτό πρέπει να σταματήσει και ότι η Ευρώπη (Γερμανία) πρέπει να ελέγξει - τουλάχιστον - το ευρωπαικό διαδίκτυο.

Οταν ο Σνόοουντεν διέρρευσε τις πληροφορίες του (αυτές που ήξεραν όλοι χαρτί και καλαμάρι) η Μέρκελ συμπεριφέρθηκε  σαν Ελληνας.

Επεσε απο τα σύννεφα.

Απο εκει και πέρα το πράμα θα πάει μόνο του.

Ηδη ακούγονται οι πρώτες (επίσημες) φωνές εναντίον τών αμερικανικών γιγάντων του ιντερνετ (Google κλπ) και επίσης οι πρωτες επίσημες φωνές περί δημιουργίας αντίστοιχων ευρωπαικών.

Αυτή η υπόθεση επομένως μόλις αρχίζει.

Μόνο που οι Αμερικανοί είναι κάποια χρόνια μπροστά....

Σχόλια