Σε λίγο στα δεξιά του Σαμαρά θα υπάρξει νέο σχήμα να καλύψει την αδυναμία των χρυσαυγιτών και των ΑΝΕΛ...

Προφητείες
 

Σπανίως και ιδιαιτέρως σε καιρούς που η  πολιτική παίρνει πραγματικά φωτιά και είναι έτοιμη να δώσει μεγάλα γεγονότα μάς θυμάται ένας παλαιός της πολιτικής, που εξηγεί τα παρόντα και προφητεύει τα μελλούμενα. Εκεί λοιπόν ανάμεσα στις συζητήσεις για τα «νέα πιστόλια», την ΕΡΤ και την πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα, μας πήρε στο τηλέφωνο και με το που απαντήσαμε άρχισε τον μακρύ μονόλογό του.

«Ακου, αγαπητέ, οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με προτάσεις μορφής. Ατμόσφαιρα φτιάχνουν και τακτικισμούς εξυπηρετούν. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι σφιχταγκαλιασμένοι, οι βουλευτές τους τρέμουν τις εκλογές, μη δίνεις σημασία στις φωνές ορισμένων, άλλοθι απέναντι στην πελατεία τους χτίζουν. Ο Βαγγέλης ξέρει ότι δεν μας παίρνει για πολλά-πολλά με τους ξένους και έτσι δεν πρόκειται να ενδώσει στις πιέσεις των πασόκων για αποχώρηση από την κυβέρνηση. Κι ο Αντώνης επίσης γνωρίζει πόσο ασθενής παραμένει η θέση της χώρας στην Ευρώπη, δεν θέλει να διακινδυνεύσει το παραμικρό. Πήρε το μήνυμα από τη Μέρκελ και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κρατήσει την κυβέρνηση ζωντανή. Δικαίως από μια άποψη, γιατί, κακά τα ψέματα, έχουν γίνει πολλά το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι το ελληνικό περιβάλλον που δεν βοηθάει για άλματα προς τα μπρος.

Ωστόσο μη γελιέστε: η επικράτηση του λαϊκισμού είναι αναπότρεπτη. Ο,τι κι αν κάνουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Στουρνάρας, οι συσχετισμοί μεταξύ λαϊκιστών και ορθολογιστών έχουν διαμορφωθεί και δεν αλλάζουν ό,τι κι αν γίνει. Η σχέση είναι 65% - 35%. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα συνθλιβούν στις Συμπληγάδες του δεξιού και του αριστερού λαϊκισμού. Σε λίγο στα δεξιά του Σαμαρά θα υπάρξει νέο σχήμα να καλύψει την αδυναμία  των χρυσαυγιτών και των ΑΝΕΛ, που δεν έχουν τα πνευματικά εφόδια να ανταποκριθούν στην ευκαιρία, ο Σαμαράς θα μετακινηθεί αναγκαστικά στο κέντρο εξουδετερώνοντας τον συνέταιρό του και ο Τσίπρας θα κινηθεί αναλόγως προκειμένου να καταπιεί τη ΔΗΜΑΡ και να λεηλατήσει τους εναπομείναντες παπανδρεϊκούς που στεγάζονται στο ΠαΣοΚ.

Αυτή τη στιγμή ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ είναι κόμματα-σφραγίδες, χωρίς κοινωνική βάση, σαν την Ενωση Κέντρου μετά τις εκλογές του 1977. Ο Βενιζέλος, να ξέρεις, δεν πρόκειται να κατεβάσει το ψηφοδέλτιο ΠαΣοΚ στις ευρωεκλογές, αναζητεί φόρμουλα να καλυφθεί, δεν είναι εύκολο να βρει. Και αυτή η "ομάδα των 58" της Κεντροαριστεράς κάτι πάει να κάνει, αλλά δεν υπάρχει κριάρι να ηγηθεί, και έτσι θα χαθεί σε ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ των καθηγητάδων που την απαρτίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ' ότι είναι κόμμα χωρίς ρίζες και χωρίς αναγνωρίσιμα στελέχη στις τοπικές κοινωνίες, θα καλυφθεί, θα εκπροσωπηθεί από τους μεταναστεύσαντες πασόκους και θα φτιάξει δεσμούς με την κοινωνία στη βάση του κυριαρχούντος λαϊκισμού.

Οταν θα έλθει η ώρα της μεγάλης κάλπης, θα έχει το πάνω χέρι. Μην έχεις αυταπάτες, αγαπητέ, το σοκ του λαϊκισμού δεν θα το αποφύγουμε. Ελπίζω ως τότε Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας να αντέξουν και να επαυξήσουν τα πρωτoγενή πλεονάσματα, ώστε το σοκ να είναι κατά το δυνατόν ελεγχόμενο. Αυτό νιώθω και αυτά ήθελα να σας πω. Καληνύχτα και περαστικά...».

Ευχηθήκαμε αναλόγως και μείναμε κάμποση ώρα κοιτάζοντας το κενό...
πηγή

Σχόλια