«Επαγγελματικό» χτύπημα από τρομοκράτες

Δώδεκα σφαίρες εναντίον ενός 22χρονου και ενός 27χρονου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Χαροπαλεύει 29χρονος


«Επαγγελματικό» χτύπημα από τρομοκράτες
Δύο νέοι άνθρωποι, 22 και 27 ετών, έπεσαν χθες το απόγευμα θύματα του κύκλου της βίας που άνοιξε στις 17 Σεπτεμβρίου με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Γιώργος Φουντούλης, 27 χρονών και ο Μάνος Καπελώνης 22 ετών δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας, είναι τρομοκράτες. Μάλιστα, ο τρόπος που έγινε η διπλή δολοφονία, το γεγονός ότι οι δολοφόνοι δεν σταμάτησαν να πυροβολούν ακόμη κι όταν τα θύματά τους είχαν πέσει στο έδαφος αιμόφυρτοι, παραπέμπει στη μεθοδολογία της Σέχτας Επαναστατών. Πρόκειται για την οργάνωση που είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα και τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια που είχε αναλάβει η Σέχτα.
Η επιβεβαίωση ή η διάψευση της εκτίμησης ότι δολοφόνοι του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη είναι τρομοκράτες της Σέχτας επρόκειτο να γίνει με τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες - έως αργά χθες είχαν περισυλλεγεί 12 από τον τόπο του εγκλήματος. Πάντως, η Αστυνομία είχε από τα τέλη Αυγούστου σχηματίσει την πεποίθηση ότι ετοιμαζόταν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα και είχαν διαπιστώσει τις διεργασίες στην εγχώρια τρομοκρατία. Οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στις Αρχές συνέδεαν το επικείμενο χτύπημα με την έλευση της τρόικας. Παράλληλα, επισήμαιναν ότι το περίφημο «σχέδιο Φοίνικας» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έδειχνε ανασύνταξη και σύμπραξη ασύλληπτων τρομοκρατών με πρώτους τον Νίκο Μαζιώτη και τη σύζυγό του Πόλα Ρούπα. Ο Μαζιώτης, μάλιστα, αντέδρασε μόλις πριν από τέσσερις ημέρες στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι είναι ένας εκ των ληστών στην Εθνική Τράπεζα των Μεθάνων. Από το μακροσκελές του κείμενο, οι αστυνομικοί θύμιζαν χθες το βράδυ μια πρόταση: «Τα χτυπήματα δεν προαναγγέλλονται. Γίνονται». Οπως εκτιμούσαν χθες, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι άλλαξε τα δεδομένα και επανακαθόρισε τον στόχο.
«Ηταν πεσμένοι κάτω, νεκροί, και συνέχιζαν να τους πυροβολούν», είπε στα «ΝΕΑ» ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ο οποίος χειρουργήθηκε, καθώς είχε δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά. Η κατάστασή του χαρακτηριζόταν εξαιρετικά κρίσιμη και εκφράζονταν φόβοι για το αν θα κατάφερνε τελικά να κερδίσει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Με ψυχραιμια. 
Σχέδιο το οποίο εκτέλεσαν με απόλυτη ψυχραιμία
Στις επτά χθες το απόγευμα - ώρα που ανοίγουν καθημερινά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής της Οργάνωσης Βορείων Προαστίων - οι δύο δολοφόνοι σταμάτησαν με μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού επί της Λεωφόρου Ηρακλείου. Πεζή, ο συνοδηγός, που φορούσε κράνος όπως και ο συνεργός του, πέρασε απέναντι τον δρόμο και κινήθηκε στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου όπου βρίσκεται η είσοδος των κομματικών γραφείων. Ο δράστης σήκωσε το όπλο του, ένα εννιάρι, και στόχευσε τους νέους ανθρώπους. Τον ακολούθησε και ο οδηγός της μοτοσικλέτας - συνεργός του, ο οποίος επίσης άρχισε να πυροβολεί. Ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης υπέκυψε αμέσως στα τραύματά του. Ο νεαρός, γέννημα - θρέμμα του Νέου Ηρακλείου, εργαζόταν σε κλαμπ της περιοχής. Ο Μάνος Καπελώνης, σπουδαστής ιδιωτικού κολεγίου, διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Αγία Ολγα, στη Νέα Ιωνία. Εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Υπέκυψε στα τραύματά του.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών διακομίστηκε ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας. Εως αργά τη νύχτα βρισκόταν στο χειρουργείο, καθώς είχε δεχθεί σφαίρα στη σπλήνα. Οπως είπαν συγγενείς του στα «ΝΕΑ», ο 29χρονος βρέθηκε μάλλον τυχαία στον τόπο του εγκλήματος, ίσως για να συναντήσει κάποιον γνωστό του, ενώ δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Εμενε και εργαζόταν στη Ν. Κηφισιά. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, μάλιστα, δεν ήταν μαζί με τα άλλα δύο θύματα στην είσοδο των γραφείων, αλλά έτρεξε προς το μέρος τους όταν έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και τότε δέχθηκε σφαίρες και ο ίδιος. Οπως είπε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο Αλέξανδρος Γέροντας, που είναι πατέρας ενός παιδιού μόλις δύο ετών, έπρεπε να δώσει μεγάλη μάχη για τη ζωή του.
Οπως έγινε γνωστό, η δολοφονική επίθεση έχει καταγραφεί από κάμερες των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που έγινε τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, ενώ αρκετοί άνθρωποι βρίσκονταν σε ένα κοντινό καφενείο.
n Με την αντικατάσταση της φωτογραφίας που είχαν στο προφίλ τους στο facebook με μια μαύρη κορδέλα αντέδρασαν αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής στην είδηση του θανάτου του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη.
«Τα δικά μας παλικάρια» και «Αθάνατοι» συνόδευαν πολλές από τις αναρτήσεις τους, στις οποίες συχνά εξαπέλυαν επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να αποδώσουν και σε συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα την επίθεση. Αλλοι έγραφαν: «Καλό ταξίδι παλικάρια μας. Φύγατε την ώρα που εκτελούσατε τον αγώνα στα γραφεία μας. Το αίμα σας που χύθηκε ήταν για την πατρίδα. Αίμα, τιμή!!!», ανέφερε επίσης ένα μέλος της Χρυσής Αυγής, που ενημέρωνε επίσης πως «μόλις έλαβα εντολή να μη μετακινηθούμε κανείς... θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά από τους άνωθεν».


Δείτε τώρα πληροφορίες για τη Σέχτα Επαναστατών.

Σέχτα Επαναστατών

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η σημαία και τα φερόμενα σύμβολα της δράσης της Σέχτας Επαναστατών (τρία Καλάσνικοφ, δώδεκα πιστόλια, ένα περίστροφο και ένα ημιαυτόματο)


Η Σέχτα Επαναστατών είναι τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Φεβρουαρίου του 2009,[1] όταν πραγματοποίησε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού ενώ έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο δολοφονίες. Η οργάνωση υποστηρίζει πως το οργανωμένο αντάρτικο πόλης είναι η μόνη λύση των επαναστατικών δυνάμεων για την «Ανατροπή».

Δράση της οργάνωσης

Το πρώτο χτύπημα της οργάνωσης έγινε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 όταν επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού στις 4.10 τα ξημερώματα, με πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας που δεν εξερράγη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 15 μέτρων εναντίον της σκοπιάς του αστυνομικού τμήματος, μέσα στην οποία βρισκόταν ο 21χρονος αστυφύλακας-σκοπός. Προκλήθηκαν επίσης μεγάλες υλικές ζημιές στο αστυνομικό τμήμα. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, μετά από τηλεφώνημα στην εφημερίδα Τα Νέα, βρέθηκε η προκήρυξη της οργάνωσης σε CD, μέσα σε μία ανθοδέσμη στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην προκήρυξη τους αναφέρεται πως στόχος της επίθεσης ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και ότι οι αστυνομικοί ήταν τυχεροί που δεν εξερράγη η χειροβομβίδα.[2][3]
Στις 17 Φεβρουαρίου, μέλη της Σέχτας Επαναστατών άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ενώ πέταξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που δεν εξερράγη. Στις 21 Φεβρουαρίου η Σέχτα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Τα Νέα», αφήνοντας την προκήρυξη της στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης 4, όπου το 1998 κατά την διάρκεια ομηρίας της από τον Σορίν Ματέι, τραυματίστηκε θανάσιμα η Αμαλία Γκινάκη. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η επιλογή του σημείου όπου αυτή αφέθηκε σχετιζόταν με την υπόθεση του Σορίν Ματέι, την οποία η οργάνωση χαρακτήρισε ως «πρώτη υπόθεση τηλεδιαχείρισης από τα media με τελική έκβαση τον θάνατο μιας κοπέλας και την δολοφονία του Ματέι στο νοσοκομείο από τους μπάτσους». Στην ίδια προκήρυξη χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα «τελεσίγραφο για τους δημοσιογράφους-μηχανές του φόβου, που βρίσκονται στο απυρόβλητο και παραπληροφορούν, υποβιβάζοντας τον κώδικα των συμβάντων (....) ώστε ο λοιμός σε μια αφρικανική χώρα να συμβαίνει παράλληλα με την τελευταία επίδειξη μόδας του Versace».[4]
Το τρίτο χτύπημα της Σέχτας έγινε τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009 στα Άνω Πατήσια, κατά του υπαρχιφύλακα των ΕΚΑΜ Αντώνη-Νεκτάριου Σάββα, 41 χρονών, που πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός από 24 σφαίρες. Ο υπαρχιφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία και φρουρούσε γυναίκα μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ. Στις 22 Ιουνίου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή την ενέργεια με τηλεφώνημα και CD-προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα «Τα Νέα».[5]
Μετά από ένα μακρύ διάστημα, η Σέχτα εμφανίστηκε και πάλι τον Ιούλιο του 2010. Το τέταρτο χτύπημα της οργάνωσης ήταν η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τα ξημερώματα της 19 Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη με 16 σφαίρες. Στις 27 Ιουλίου η οργάνωση ανέλαβε την επίθεση με έντυπη προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Στην προκήρυξη τους χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες (όπως τον Θέμο Αναστασιάδη, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Πέτρο Κωστόπουλο, τον Γιώργο Κουρή και τον Δημήτρη Κοντομηνά), απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές όπως και απειλές κατά αυτοπτών μαρτύρων που σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης.[6][7]

Πηγές

  1. Jump up Ποια είναι η «Σέχτα Επαναστατών»
  2. Jump up Προκήρυξη σε CD rom για την επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού
  3. Jump up Προκήρυξη ΑΤ Κορυδαλλού
  4. Jump up Η Σέχτα ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στον ALTER
  5. Jump up Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη-Υπαρχιφυλακα
  6. Jump up Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Σ.Γκιόλια
  7. Jump up Απειλές και επίδειξη δύναμης στην προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών

Σχόλια