Εκπρόσωπος Μέρκελ:«Η γερμανική κυβέρνηση δεν συνδέει την έξαρση της πολιτικής βίας στην Ελλάδα με το Μνημόνιο»




«Η γερμανική κυβέρνηση δεν συνδέει την έξαρση της πολιτικής βίας στην Ελλάδα με τα προγράμματα λιτότητας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Σχετική ερώτηση υπέβαλε στον Στέφεν Ζάιμπερτ ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες ανταποκρίσεις γερμανών δημοσιογράφων από την Αθήνα που συνδέουν την άνοδο του εξτρεμισμού με τα σκληρά προγράμματα λιτότητας και μιλούν για κίνδυνο αποσταθεροποίησης.

Ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στα θλιβερά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος στη χώρα μας, λέγοντας πως «στην Ελλάδα είχαμε την περασμένη Παρασκευή ένα αποτρόπαιο πολιτικό έγκλημα» και ότι «πριν από μερικές εβδομάδες είχε προηγηθεί ένα ακόμη».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει καμία σύνδεση αυτών των γεγονότων με τις συμφωνίες που έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία και τις πολιτικές δολοφονίες και στην Ελλάδα και στη Γερμανία και παντού», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας.

πηγή 


ΣΣ Προφανώς η κυβέρνηση Μέρκελ αποδίδει τη βία στους ψεκασμούς

Σχόλια