HOT-- ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο δημιουργίας ακροδεξιάς παράταξης με Ανεξάρτητους Ελληνες, τμήμα της Χρυσής Αυγής και εθνικιστικές οργανώσεις

ΠΑΣΟΚ
Σχέδιο αποσταθεροποίησης «βλέπουν» στη Χαριλάου Τρικούπη
Η Χαριλάου Τρικούπη πιστεύει ότι πίσω από τις επιθέσεις Καμμένου κρύβεται προσπάθεια δημιουργίας ακροδεξιάς παράταξης



Σχέδιο δημιουργίας ακροδεξιάς παράταξης στην οποία θα συμμετέχουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, τμήμα της Χρυσής Αυγής και εθνικιστικές οργανώσεις βλέπει το ΠΑΣΟΚ πίσω από τις επιθέσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες.
Η Χαριλάου Τρικούπη, συνδυάζοντας την προκλητική δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τη σπουδή του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου να συμφωνήσει με την άποψη Τζιτζικώστα πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση», πιστεύει ότι έχει μπει σε εφαρμογή μια συστηματική προσπάθεια με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, τη διάλυση του κόμματός τους και την πτώση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΑΣΟΚ, τα ακροδεξιά χτυπήματα καθοδηγούνται από συμφέροντα τα οποία προς το παρόν δεν κατονομάζονται αλλά αποσκοπούν στη διενέργεια εκλογών ώστε να χρησιμοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως μεταβατικό σχήμα κι έπειτα να συγκροτηθεί μια αμιγώς σκληρή δεξιά κυβέρνηση που ενδεχομένως θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ.
«Εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε συνέντευξη στο Star, σχολιάζοντας: «Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είναι όλα εκείνα τα στελέχη, όπως ο κ. Τσουκάτος, όπως ο κ. Μαντέλης, όπως ο κ. Παπαντωνίου, όπως όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις απάτες... Γιατί τους καλύπτανε;».
Βεβαίως, η Κουμουνδούρου, που μέχρι πρότινος τουλάχιστον άφηνε ανοιχτή την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά τις εκλογές, έδειξε χθες ότι δεν επιθυμεί να ταυτιστεί με το κόμμα Καμμένου τουλάχιστον ως προς τη θεωρία περί εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την ακραία δήλωση Καμμένου, με πρώτο και καλύτερο τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος διαφώνησε με τις διαπιστώσεις του επικεφαλής των ΑΝΕΛ σε τηλεοπτική εκπομπή.
Το θέμα απασχόλησε έντονα το ΠΑΣΟΚ και συζητήθηκε επί μακρόν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή. Εκεί εκτιμήθηκε ότι τα συμφέροντα που υπηρετεί ο κ. Καμμένος και η Ακροδεξιά θα επιδιώξουν να παρασύρουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας μόνο και μόνο για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.
Είχε προηγηθεί δήλωση του κόμματος που ανέφερε ότι δεν εκπλήσσει η παραληρηματική συμπεριφορά του κ. Καμμένου, αφού είναι ο ίδιος που έλεγε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πίσω από τη 17 Νοέμβρη και ο ίδιος που ζήτησε να λιντσάρουν εκλεγμένο δήμαρχο. «Η θεωρία των ψεκασμών είναι ανίκητη» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, όμως ακολούθησε και δεύτερη, σαφώς πιο πολιτική, ανακοίνωση που ανέλυε ουσιαστικά τη θεωρία περί απόπειρας συγκρότησης της ακροδεξιάς παράταξης και στοχοποίησης του Βαγγέλη Βενιζέλου.
«Η Ακροδεξιά και οι επίδοξοι σύμμαχοί της βάλθηκαν για μία ακόμη φορά να λασπολογήσουν κατά του ΠΑΣΟΚ για να πετύχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας» ανέφερε η ανακοίνωση με την επισήμανση πως «δεν μάς αγγίζει η επίθεση των "ψεκασμένων" και των συμφερόντων που τούς καθοδηγούν».
Στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι η διαχρονική προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία δεν χρειάζεται πιστοποιητικά, ούτε και τα χιλιάδες στελέχη που αγωνίστηκαν και προσέφεραν από τις τάξεις του μπορούν να ταυτίζονται με τους ελάχιστους επίορκους: «Ομως τα σενάρια αποσταθεροποίησης και λεηλασίας με την επιστροφή στη δραχμή θα μάς βρίσκουν αποφασιστικά απέναντι». Επίσης καλείται ο κ. Τσίπρας που συντηρεί τη σκανδαλολογία να αναλογιστεί ότι μεταβλήθηκε σε ουρά του Καμμένου και αυτών που κρύβονται πίσω του. «Αρκετά πια με την αλητεία», μία φράση που όπως διευκρινίζουν στο ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν άφησε ασχολίαστη και τη νέα στοχοποίηση του κ. Βενιζέλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σηκώνοντας το γάντι επισήμανε ότι περιέργως θυμήθηκε την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησε και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. «Τον περιμένουμε να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ που απευθυνόμενο προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα τού υπενθυμίζει ότι προ πολλού έχει απομακρυνθεί από το πλαίσιο πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει.

«Δεν συμφωνώ»
«Εγώ δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό “εγκληματική οργάνωση”. Είναι πολύ τραβηγμένο, θα έλεγα πάρα πολύ τραβηγμένο» δήλωσε χθες στον Real o βουλευτής των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ παίρνοντας αποστάσεις από τον πρόεδρο του κόμματός του.

Εντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές
Οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν πάντως έντονες αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε (Αlpha) για μείζον πολιτικό λάθος και τόνισε ότι έδωσε δικαιώματα και σε άλλους εξτρεμιστές του χώρου – γενικά στον χώρο της Ακροδεξιάς – σχολιάζοντας ότι η αντιπολίτευση δημιουργεί μια αστάθεια στην Ελλάδα. Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης σχολίασε στην ιστοσελίδα του ότι «ο Καμμένος είναι ένας γελοίος τυχοδιώκτης που κρύβει την πραγματική ακροδεξιά πολιτική του ταυτότητα πίσω από το αντιμνημονιακό τείχος». Πρόσθεσε όμως ότι το θέμα δεν είναι ο Καμμένος, «αλλά αυτοί που θέλουν να αυτοτοποθετούνται στο προοδευτικό τόξο και είναι παράλληλα συνομιλητές αυτών των απίθανων ακροδεξιών». Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για απαράδεκτη τοποθέτηση του Καμμένου και τόνισε ότι καταργείται το νόημα των λέξεων με αυτού του είδους την πολιτική πρακτική.
πηγή

Σχόλια