Αμερικανοί αξιωματούχοι: Οτι κάναμε το κάναμε μαζί με Γάλλους και Ισπανούς.

WSJ: Σε συνεργασία με Γαλλία - Ισπανία οι παρακολουθήσεις 



Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους

Οι ευρείας κλίμακας παρακολουθήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων, οι οποίες προκάλεσαν πολιτικά θύελλα μεταξύ άλλων σε Γαλλία και Ισπανία διεξάγονταν από τις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών των συγκεκριμένων χωρών και όχι από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, ισχυρίζονται αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τα αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τα οποία συνέλεγαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες – μεταξύ άλλων σε εμπόλεμες ζώνες και εκτός των συνόρων τους - τα μοιράζονταν στη συνέχεια με την NSA, τονίζουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να σωθούν ζωές ένστολων και πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και των συμμάχων τους.

Οι νέες αποκαλύψεις, στο βαθμό που θα επαληθευτούν, αλλάζουν την εικόνα η οποία είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες και «φωτίζει» το ρόλο ευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφοριών στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει τις αμερικανικές αιτιάσεις, ενώ οι ισπανικές αρχές, αλλά και η NSA, τηρούν την ίδια στάση.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους, τα έγγραφα τα οποία αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν μέσω του ευρωπαϊκού Τύπου δεν ερμηνεύθηκαν ορθά και δείχνουν ανάγλυφα το ρόλο των ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Οι αξιωματούχοι, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για παρακολουθήσεις γάλλων πολιτών από τις γαλλικές αρχές ή ισπανών πολιτών από τις ισπανικές, αλλά για συλλογή δεδομένων στο εξωτερικό κάθε μιας από τις παραπάνω χώρες, τις οποίες στη συνέχεια κοινοποιούσαν στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.
πηγή

Σχόλια

Ο χρήστης vincent είπε…
Έχω ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων που κυμαίνονται από 5000 € έως 1.000.000 € σε κάθε σοβαρό πρόσωπο που θέλει αυτό το δάνειο. 3% επιτόκιο ανά έτος ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. Μπορείτε να εξοφλήσετε από 3 έως 25 έτη κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το ποσό που δανείστηκε. εξαρτάται από εσάς να βλέπετε μηνιαίες πληρωμές. Ζητώ μόνο μια πιστοποιημένη χειρόγραφη βεβαίωση χρέους και επίσης ορισμένα έγγραφα που θα σας παράσχουμε. Εδώ είναι το email μου: vincentfradette15@gmail.com