Εκτός ελέγχου η μάχη στη δεξιά για τις "ορφανές" ψήφους της Χρυσής Αυγής. Και ο Π. Καμμένος αποκάλεσε εγκληματική ομάδα το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει ένα - όχι αμελητέο - ποσοστό του εκλογικού σώματος (5 με 10 περίπου) που κινείται ιδεολογικά (αρκετά) δεξιά.

Γιαυτό το ποσοστό , μετά την εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής, γίνεται πλέον μιά ανηλεής μάχη στην δεξιά.

Ο στόχος του προσεταιρισμού αυτών των ψήφων  είναι φυσικά σεβαστός και θεμιτός.

Το πρόβλημα είναι ότι για να προσεγγίσει κανείς το συγκεκριμένο κοινό πρέπει να συμπεριφερθεί κάπως...

Οχι τόσο πολιτισμένα να το πούμε, να ξεφύγει να το πούμε, πάντως όπως και να το πούμε αυτός που θα επιχειρήσει να προσεγγίσει το συγκεκριμένο κοινό οφείλει να ικανοποιήσει τις πεποιθήσεις αυτού του κοινού, τις απόψεις, τις ιδεοληψίες, και εν τέλει την πολιτική του συμπεριφορά.

Για να συνεννοηθούμε καλύτερα η Χρυσή Αυγή με τη συμπεριφορά της εγκλώβισε αυτό το κοινό άρα παίρνουμε μιά αρκετά καλή ιδέα τι πρέπει να κάνει κανείς για να το πάρει με το μέρος του.

Τις τελευταίες μέρες μετά την εξουδετέρωση της Χρυσής Αυγής και εφόσον διαψεύστηκαν οι ελπίδες του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ ότι ο συγκεκριμένος κόσμος θα πήγαινε σούμπιτος προς αυτήν βλέπουμε διάφορους ανθρώπους να προσπαθούν να τους τραβήξουν με το μέρος τους.

Είδαμε τον Πανίκα, είδαμε τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Ν. Νικολόπουλο και άλλους.

Σήμερα βλέπουμε και τον Καμμένο με τη σειρά του να προσπαθεί να πάρει τις συγκεκριμένες ψήφους.

Βλέπουμε επίσης την απέλπιδα προσπάθεια της ΝΔ η οποία βλέπει να της παίρνουν το λουκούμι κυριολεκτικά μέσα απο το στόμα να προσπαθεί και αυτή.

Η συγκεκριμένη αποστολή θεωρείται πολύ δύσκολη δεδομενου ότι η επίσημη γραμμή του κόμματος καταδικάζει ακριβώς εκείνες τις πολιτικές συμπεριφορές με τις οποίες το συγκεκριμένο κοινό προσεγγίζεται.

Αρα η ΝΔ, αν το παίξει κυριλέ και πολιτισμένη,  θα τους χάσει, αλλά και αν το παίξει όπως αυτοί θα ήθελαν, θα έχει άλλου τύπου (και ενδεχομένως πιό σοβαρά) προβλήματα απο μέσα αλλά και έξω απο τη χώρα.

Το παίζει λοιπόν σε διπλό - ούτως ειπείν - ταμπλό, επίσημα καταδικάζει αλλά έμμεσα δεν αποδοκιμάζει , να το πούμε έτσι, εκείνους τους ΝΔτες που προσπαθούν να πάρουν πίσω το λουκούμι των Χρυσαυγίτικων ψήφων.

Οπωσδήποτε δύσκολη αποστολή αλλά όχι και αδύνατη.


ΥΓ. Δείτε τι είπε ο Καμμένος


Κορυφώνεται η κόντρα
Π.Καμμένος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα
Π.Καμμένος: Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος   

Αθήνα
Νέα διαμάχη με το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προκαλέσει η δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εγκληματική ομάδα. 

«Εγώ δεν διαφωνώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική ομάδα» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Απ.Τζιτζικώστα.

«Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος. Είναι όλα εκείνα τα στελέχη, όπως ο κ. Τσουκάτος, όπως ο κ. Μαντέλης, όπως ο κ. Παπαντωνίου, όπως όλοι αυτοί που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις απάτες... Γιατί τους καλύπτανε;» είπε, για να συμπληρώσει:.

«Εάν ρωτήσετε τον ελληνικό λαό, και ιδίως τους ανθρώπους που τους ξεγέλασε το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα είναι άνεργοι, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Και δεν εννοώ τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή κάποια στελέχη τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με εγκλήματα. Εννοώ εκείνους που συγκαλύπτουν.» 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

«Ο κ. Βενιζέλος στην Εξεταστική για τους TOR-M1 έλεγε ότι οι αριθμοί λογαριασμού όπου έπαιρνε τις μίζες ο Τσοχατζόπουλος ήταν αριθμοί τηλεφώνου. Ο Βενιζέλος το έλεγε. Ο Βενιζέλος υπέγραψε τον νόμο για τα υποβρύχια. Και έρχεται μετά τον Οκτώβριο, αφού υπέγραψε σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας το νόμο για τα υποβρύχια, και φέρνει άλλη τροπολογία, που απαλλάσσει από τις ευθύνες τους Γερμανούς σε έρευνα του ΣΔΟΕ» είπε.

Αναφορικά με την πρόκληση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας σε στελέχη της ΧΑ, ο κ. Καμμένος είπε πως ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθησε το πρωτόκολλο.

Σχόλια