ΠΑΣΟΚΟΝΔτία: Κοινή κάθοδος στις ευρωεκλογές και ...βλέπουμε.

Οι αναγνώστες αυτού του μπλόγκ είναι ενήμεροι εδώ και μήνες για το πρότζεκτ ΠΑΣΟΚΟΝΔτία.

Δεν είναι και κανένα μυστικό εξάλλου.
Η ιδέα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Βέβαια κάποτε ήταν μία απο τις επιλογές, τώρα είναι η μόνη δυνατότητα επιβίωσης, ειδικά για το ΠΑΣΟΚ.

Η ιδέα έρχεται (προφανώς) απο τη Γερμανία.

Ο αρχικός σχεδιασμός Σαμαρά ήταν εκλογές , με χωριστά κόμματα, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Αυτό φυσικά προυπέθετε ότι η Μέρκελ θα είχε σβήσει το χρέος πρίν τον Μάιο, γύρω στον Απρίλιο , οπότε εκει μέσα στην τούρλα του Σαββάτου , και με επικοινωνιακά τρύκ του στύλ "τώρα σωθήκαμε, απαλλαγήκαμε απο τους κουτόφραγκους, δεν έχουμε χρέος , δεν έχουμε μνημόνιο, θα μοιράσουμε λεφτά, έχουμε πετρέλαια, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια" θα έκανε εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

Οταν όμως η Μέρκελ του είπε ότι το χρέος θα σβηστεί το καλοκαίρι, μετά τις ευρωεκλογές, κατάλαβε ότι στις ευρωεκλογές θα γινόταν το εξής.

Το ΠΑΣΟΚ θα σβηνόταν απο το χάρτη και η ΝΔ θα γινόταν μειοψηφία οπότε η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθει τον επόμενο χειμώνα.

Ρωτώντας τη Μέρκελ τι να κάνει τώρα , και αν θέλει να έχει τον Τσίπρα το φθινόπωρο, πήρε την απάντηση να φτιάξει τώρα την ΠΑΣΟΚΟΝΔτία.

Ετσι η μάχη δίνεται αλλιώς (υπάρχουν επιχειρήματα, έκτακτης ανάγκης κλπ) ενώ σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις ανασυγκρότησης, με τις οποίες θα υπάρξει συνεργασία μετά τις εκλογές, θα φτιαχνόταν ένα ευρωπαικό (γερμανικό) μέτωπο κόντρα στις υπεραντλαντικές εγχώριες πολιτικές δυνάμεις.

Ετσι και τουλάχιστον στο σημείο εκλογές στο τέλος της τετραετίας, οι δύο εταίροι, δείχνουν ειλικρινείς. Οταν λέμε στο τέλος της τετραετίας εννοούμε φυσικά όχι μαζί με τις ευρωεκλογές. Λϊγο αργότερα.

Το σχέδιο δείχνει καλό, ενώνει δυνάμεις που έως τώρα ήταν διασπασμένες, αλλά το κύριο επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχει άλλο.

Σχόλια