Είναι απάτη ο υγειονομικός χάρτης της χώρας; Αληθεύει πχ ότι στη Λήμνο ανεβάζει σε 110 τους 39 γιατρούς που υπηρετούν εκεί;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
«ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ 39 ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ - ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΕ 110!»
Ξεπέρασε κάθε όριο η πολιτική απάτη της Συγκυβέρνησης στο θέμα του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας.
Στο συγκεκριμένο χάρτη -απάτη, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περί τις 220.000 ευρώ, παρουσιάζεται το Νοσοκομείο Λήμνου ως ένα υπερνοσοκομείο, με υπερτριπλάσιο προσωπικό που φτάνει τα 594 άτομα, ενώ μόνο το ιατρικό προσωπικό ανέρχεται σε 110!
Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας emprosnet.gr, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τη Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
«Εντολή να αποσυρθεί ο χάρτης από το διαδίκτυο, ο οποίος περιλαμβάνει τραγικά λάθη για τον αριθμό των εργαζόμενων σε κάθε μονάδα υγείας, έδωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, εμφάνισαν ένα νέο χάρτη, όπου και πάλι το Νοσοκομείο Λήμνου εμφανίζεται με πολύ περισσότερο σε αριθμό προσωπικό. Συγκεκριμένα εμφανίζει να εργάζονται 201 άτομα, 51 περισσότερα από αυτά που είναι σήμερα, καθώς το προσωπικό ανέρχεται στους 150.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικού, έκπληκτοι ενημερώθηκαν για τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο νέο χάρτη υγείας, όπου εμφανίζεται να υπηρετούν στο Νοσοκομείο Λήμνου 17 παθολόγοι, 13 χειρουργοί, 12 μικροβιολόγοι και άλλοι 68 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Στη πρώτη παρουσίαση εμφάνιζαν ιατρικό προσωπικό 110 ατόμων, ενώ σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο 39 γιατροί, μεταξύ των οποίων τέσσερις επικουρικοί και ένας χειρουργός που είναι σε μακροχρόνια άδεια».
«Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε και ποιοι συνέταξαν τον προαναφερόμενο υγειονομικό χάρτη; Ζητώ να μου παρασχεθούν τα στοιχεία των μελών της Επιτροπής, το βιογραφικό τους αλλά και ένα σύντομο έγγραφο που θα περιλαμβάνει βήμα προς βήμα της μεθοδολογία τους», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, της Επιτροπής που συνέταξε τον προαναφερόμενο χάρτη, την αποσύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου από αυτό της Μυτιλήνης αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην προαναφερόμενη Μονάδα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ-ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΘΕΜΑ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ - ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
Το αλαλούμ και η προχειρότητα που επικρατεί στη Δημόσια Διοίκηση, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του υγειονομικού χάρτη της χώρας. Στο συγκεκριμένο χάρτη - απάτη, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο περί τις 220.000 ευρώ, παρουσιάζεται το Νοσοκομείο Λήμνου ως ένα... υπερνοσοκομείο, με υπερτριπλάσιο προσωπικό που φτάνει τα 594 άτομα, ενώ μόνο το ιατρικό προσωπικό ανέρχεται σε 110!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας emprosnet.gr, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από τη Συντονιστική Επιτροπή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
«Στο νέο αυτό χάρτη, που φρόντισε μόλις προχθές να αποσύρει το Υπουργείο Υγείας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στους χώρους υγείας σε όλη τη χώρα, αποτυπώνεται όλο το σύστημα υγείας της Ελλάδας. Τα συγκεκριμένα στοιχεία θα είναι στη διάθεση της Τρόικας, ώστε να γνωρίζει πόσοι υπηρετούν σε κάθε νοσοκομείο και να μπορεί να υπολογίσει πόσοι θα πρέπει να απολυθούν.
Εντολή να αποσυρθεί ο χάρτης από το διαδίκτυο, ο οποίος περιλαμβάνει τραγικά λάθη για τον αριθμό των εργαζόμενων σε κάθε μονάδα υγείας, έδωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, εμφάνισαν ένα νέο χάρτη, όπου και πάλι το Νοσοκομείο Λήμνου εμφανίζεται με πολύ περισσότερο σε αριθμό προσωπικό. Συγκεκριμένα εμφανίζει να εργάζονται 201 άτομα, 51 περισσότερα από αυτά που είναι σήμερα, καθώς το προσωπικό ανέρχεται στους 150.
Τι έδειχνε!
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικού, έκπληκτοι ενημερώθηκαν για τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο νέο χάρτη υγείας, όπου εμφανίζεται να υπηρετούν στο Νοσοκομείο Λήμνου 17 παθολόγοι, 13 χειρουργοί, 12 μικροβιολόγοι και άλλοι 68 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Στη πρώτη παρουσίαση εμφάνιζαν ιατρικό προσωπικό 110 ατόμων, ενώ σήμερα υπηρετούν στο Νοσοκομείο 39 γιατροί, μεταξύ των οποίων τέσσερις επικουρικοί και ένας χειρουργός που είναι σε μακροχρόνια άδεια.
«Όλα αυτά που συμβαίνουν στις πλάτες μας, είναι απαράδεκτα», σχολίαζε εργαζόμενος στο Νοσοκομείο, τονίζοντας στη συνέχεια:
«Θέλουν να τα παρουσιάζουν έτσι, ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό σε κανένα νοσοκομείο, για να μας πείσουν ότι οι απολύσεις είναι αναγκαίες. Δεν μπορούν με τέτοια στοιχεία να αποφασίζουν για τις τύχες μας.»
Οι συγκεκριμένες ανακρίβειες, όμως, που παρουσίασε ο νέος υγειονομικός χάρτης, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις που είχαν όσοι των συνέταξαν. Οι φόβοι των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή εστίασαν στο γεγονός ότι αν χρησιμοποιηθεί ο χάρτης υγείας για την ανακατανομή των μονάδων και του προσωπικού σε όλη τη χώρα, θα γίνουν τραγικά λάθη.
Οι νέες αυτές αποκαλύψεις, μαζί με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συνένωση του Νοσοκομείου μ’ αυτό της Μυτιλήνης, έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στις τάξεις των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Λήμνου, οι οποίοι προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις καθώς βλέπουν να πέφτουν στο κενό και οι τελευταίες υποσχέσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, για άμεση επιστροφή στο καθεστώς διασύνδεσης».
Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε και ποιοι συνέταξαν τον προαναφερόμενο υγειονομικό χάρτη - απάτη; Ζητώ να μου παρασχεθούν τα στοιχεία των μελών της Επιτροπής, το βιογραφικό τους αλλά και ένα σύντομο έγγραφο που θα περιλαμβάνει βήμα προς βήμα της μεθοδολογία τους.
2.Θα διατάξετε τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων, της Επιτροπής που συνέταξε τον προαναφερόμενο χάρτη;
3.Γιατί δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη οι εκθέσεις των Διοικήσεων της εκάστοτε Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αναφορικά με τις (μη) ελλείψεις προσωπικού;
4.Ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται με την παροχή πλαστών στοιχείων για τον αριθμό του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που κατέχει οργανική θέση σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας;
Σας υπενθυμίζω ότι προσφιλής μέθοδος της παρούσης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την επιβολή εθνοκτόνων πολιτικών, συνιστά η αλλοίωση δεικτών και στοιχείων (βλ. ΕΛΣΤΑΤ, «μαγείρεμα» χρέους με την καταγραφή κρυφών swap επί εποχής Σημίτη κλπ).
5.Ειδικότερα για το Νοσοκομείο Λήμνου:
α.Θα υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας για αποσύνδεση της προαναφερόμενης Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από αυτή της Μυτιλήνης;
β.Αντί να απολύσετε, θα προχωρήσετε στην πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων;
6.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι καταστρατηγείτε το άρθρο 21 παρ. 3 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων»;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ
Σχόλια