VERY HOT: H Philip Morris κάνει lobbying σε ευρωβουλευτές διαθέτοντας 548.927 ευρώ




Για να αντιμετωπίσει την ευρωπαϊκή οδηγία που θα επανεξεταστεί τον Οκτώβριο και έχει ως στόχο την καλύτερη προστασία των καταναλωτών , οι γίγαντες των τσιγάρων επιστρατεύουν τα μεγάλα μέσα.
Αυτή είναι η περίπτωση του παγκόσμιου ηγέτη της βιομηχανίας , Philip Morris , κατασκευαστή του Marlboro .
Τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Le Parisien το Σάββατο , δείχνουν ότι οι ευρωβουλευτές έχουν καταγραφεί και ομαδοποιηθεί για  να εντοπίζονται καλύτερα και να βελτιωθεί έτσι η  άσκηση επιρροής σε αυτούς .
Στις σημειώσεις φαίνεται το όνομα των ευρωβουλευτών , οι επιτροπές που συμμετέχει, η εθνικότητα, το κόμμα στο οποίο ανήκει , την κατάσταση και το επίπεδο εκπαίδευσής τους.
Ένας ειδικός κωδικός χρώματος , υπάρχει για να δείχνει αν είναι υπέρ του κλάδου των τσιγάρων και αν πρέπει να υπάρξει προσέγγιση.
Η Françoise Grossetête , μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ( ΕΛΚ ) ,  εμφανίζεται με έντονο κόκκινο , το οποίο σημαίνει ότι αντιπολιτεύεται την  Philip Morris .
Στα σχόλια επισημαίνεται η ανάγκη να " παρακολουθείται στενά για τις πιθανές αντι - καπνίσματος πρωτοβουλίες της » και ότι « αρνείται να συναντηθεί με τον κλάδο . "
Αντίθετα , η Veyrac ( PPE ) Christine είναι μπλε , που σημαίνει  «πολύ θετική » για τη βιομηχανία . Σύμφωνα με την εταιρία , θα πρέπει ακόμη " να υπάρξει ένα θετικό μήνυμα για την Françoise Grossetête . " Σε κάθε περίπτωση , και οι δύο είναι πράσινες , που σημαίνει " να υπάρξει επειγόντως συνάντηση μαζί τους."
.Για να τους πείσει τους ευρωβουλευτές, η Philip Morris διαθέτει έναν στρατό από 161 δικηγόρους ή πρώην υπάλληλους της Επιτροπής .
Ο προϋπολογισμός τους : 548 927 EUR .
Ένα ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να οργανωθούν αθλητικά ή μουσικά γεγονότα ανάλογα με τα γούστα των βουλευτών που πρέπει να πεισθούν
 .Ερωτηθείσα η  Philip Morris δεν ήθελε να απαντήσει . Σε μια δήλωση στις αρχές Σεπτεμβρίου , όμως , λέει ότι το γεγονός είναι ότι « η συζήτηση επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις προσπάθειές μας να κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας για το πρότζεκτ« της ευρωπαικής οδηγίας . « Το επιχείρημα ότι θα πρέπει να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε προτάσεις που μας επηρεάζουν άμεσα δεν έχει νόημα », λέει ο γίγαντας του καπνού .

Σχόλια