Οχήματα που θα κινούνται χωρίς οδηγό σε τρία χρόνια απο τώρα υπόσχεται η Tesla Motors



Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Motors ανακοίνωσε ότι θα παράγει, εντός τριών ετών, ένα αυτοκίνητο αυτόματης-οδήγησης.
Αυτό το αυτοκίνητο θα επιτρέπει στον οδηγό να δίνει το 90% του ελέγχου  του οχήματός του σε ένα σύστημα υπολογιστή, δήλωσε ο Elon Musk, CEO της Tesla, σε συνέντευξή του στους Financial Times. Η Tesla έχει δει πρόσφατα την χρηματιστιριακή κεφαλαιοποίηση της να υπερβαίνει αυτές των γιγάντων του τομέα  Fiat και PSA Peugeot Citroën .
Αυτό το όχημα θα χρησιμοποιεί μόνο τεχνολογία που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την ομάδα και όχι εκείνη των ανταγωνιστών της, λέει ο Musk. Η Tesla εμφανίζεται πιο φιλόδοξη από ό, τι οι ανταγωνιστές της και απο τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών που πιστεύουν ότι αυτόνομα οχήματα θα είναι μια πραγματικότητα σε μόλις δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια.
Η ανάπτυξη ενός πλήρως αυτόνομου όχηματος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, παραδέχθηκε, όμως.
Η DAIMLER και η NISSAN το τοποθετούν στα 10 χρόνια.

 Πέραν των τεχνικών περιορισμών, αυτό το είδος του οχήματος αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια: το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο απαιτεί από τον οδηγό να ελέγχει το όχημα ανά πάσα στιγμή.
Θα πρέπει επίσης να πείσει τις ασφαλιστικές εταιρίες αυτοκινήτων και τους ίδιους τους οδηγούς ότι οι τεχνολογίες αυτές είναι ασφαλείς. Η Γερμανική Daimler και η ιαπωνική Nissan ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πωλήσουν ένα αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης σε μόλις δέκα χρόνια.
Υπάρχουσες τεχνολογίες επιτρέπουν ήδη μερικώς αυτόνομη οδήγηση.

Σχόλια