Πριν από δύο μήνες , μια νεαρή μητέρα δύο παιδιών λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τους συγγενείς της, μετά απο απόφαση ενός δικαστηρίου μιάς φυλής στο Πακιστάν .
Έγκλημα της: Η κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου .
Θείοι , ξαδέλφια και άλλοι πέταξαν πέτρες και τούβλα σε αυτήν μέχρι που πέθανε , σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης .
Θάφτηκε σε μια έρημο μακριά από το χωριό της .
Είναι απίθανο κάποιος να συλληφθεί .
Η περίπτωσή της δεν είναι μοναδική .
Ο Λιθοβολισμός είναι νόμιμος ή πάντως εφαρμόζεται σε τουλάχιστον 15 χώρες ή περιοχές .
Και οι ακτιβιστές φοβούνται ότι αυτή η βάρβαρη μορφή της εκτέλεσης μπορεί να είναι σε άνοδο , κυρίως στο Πακιστάν , το Αφγανιστάν και το Ιράκ .
Συνήθως τιμωρούν έτσι τις γυναίκες όταν καταδικάζονται για μοιχεία.
" Ο Λιθοβολισμός είναι μια σκληρή και αποτρόπαια τιμωρία. Είναι μια μορφή βασανισμού σε κάποιον μέχρι θανάτου ", δήλωσε η Naureen Shameem των διεθνών ομάδων για τα δικαιώματα γυναικών που ζούν υπό τον μουσουλμανικό νόμο .
«Είναι μία από τις πιο βίαιες μορφές βίας κατά των γυναικών , προκειμένου αυτή η βία να ελέγξει και να τιμωρήσει τη σεξουαλικότητά τους και τις βασικές τους ελευθερίες .
Ο Λιθοβολισμός δεν είναι νόμιμος στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες και δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτόν στο Κοράνι . Όμως, οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι νομιμοποιείται από το Χαντίθ - τις πράξεις και τα λόγια του προφήτη Μωάμεθ .
κείμενο βασισμένο σε άρθρο στον independent
Σχόλια