Μπράντλεϊ Κούπερ: «Ο Ζακ Γαλυφιανάκης είναι η ψυχή του Hangover»

Πιό κάτω θα διαβάσετε μια συνέντευξη τού Μ. Κούπερ όπου μιλάει για τον Ζάκ Γαλιφιανάκη. Ομως ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε για τι φιλία μιλάμε καλύτερα να δείτε μια συνέντευξη που έδωσε ο Κούπερ στον Γαλιφιανάκη στην επική εκπομπη "Between two ferns".
Μιλάμε για πολύ γέλιο...





Και τώρα η συνέντευξη απο το Πρώτο θέμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μπράντλεϊ από κοντά είναι πολύ φιλικός, αλλά όχι από την πρώτη στιγμή. Ακούει προσεκτικά τις ερωτήσεις, απαντάει κοφτά και κάπου στη μέση της συνέντευξης γίνεται ο κουλ τύπος που έχουμε αγαπήσει στις ταινίες. Μετά την υποψηφιότητά του για Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου, ο Κούπερ έχει αλλάξει. Απαντάει με πιο σοφιστικέ εκφράσεις, αφού σίγουρα αντιμετωπίζει με διαφορετική σοβαρότητα την πορεία της καριέρας του. Ωστόσο στη συνέντευξη για το «Hangover 3» απολάμβανε τον ρόλο του πίνοντας διαρκώς... νερό, αλλά κρατούσε το μπουκάλι σαν να έπαιζε τον ρόλο του. Φυσικά ήταν νηφάλιος αφού είναι πολύ fit και εννοείται ότι γελούσε δυνατά κάθε φορά που στη συζήτηση έπεφτε το όνομα Ζακ Γαλυφιανάκης.




Ψηλός, αρρενωπός, με αρκετά μακριά μαλλιά, τα οποία είχε πιάσει πίσω σε μια μικρή αλογοουρά, ο Κούπερ δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει πόσο πολύ αρέσει στις γυναίκες ή να μη θέλει να το συνειδητοποιήσει. Οταν η κοπέλα που του προσέφερε τον καφέ στο διάλειμμα της συνέντευξης του ζήτησε ένα αυτόγραφο, εκείνος της έδωσε ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο λέγοντάς της χαριτωμένα: «Αυτό θα το θυμάσαι περισσότερο καιρό». (γέλια) Γεννημένος γόης, χωρίς αμφιβολία.

Ο Κούπερ ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας ηθοποιός στην τηλεοπτική σειρά «Sex & the City» το 1999, και επίσης ως παρουσιαστής του «Globe Trekker». Εκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «Wet Hot American Summer» το 2001, πριν από τον ρόλο του ως Γουίλ Τίπιν στο επιτυχημένο τηλεοπτικό δράμα «Κωδικός Alias». Ακολούθησε η σπαρταριστή κωμωδία «Γαμο-μπελάδες» και εμφανίστηκε στην ταινία «30άρης από σπίτι» ως φίλος του χαρακτήρα Μάθιου ΜακΚόναχι. Το 2012 συμπρωταγωνίστησε με τους Τζένιφερ Λόρενς και Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην κωμωδία «Οδηγός αισιοδοξίας», λαμβάνοντας την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ α' ανδρικού ρόλου. Ο Κούπερ παντρεύτηκε την ηθοποιό Τζένιφερ Εσποζίτο το 2006. Τον Μάιο του 2007 ανακοινώθηκε ότι η Εσποζίτο κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μέσα σε μια θύελλα φημών ότι τον είχε πιάσει στα πράσα να την απατά.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 δημοσιοποιήθηκε ότι ο Κούπερ και η ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ είχαν σχέση που μετρούσε ήδη έναν χρόνο. Στις 18 Μαρτίου 2011, το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «People magazine» ανέφερε ότι το ζευγάρι χώρισε. Η αλήθεια είναι ότι εμφανισιακά δεν ήταν και το πιο ταιριαστό ζευγάρι του Χόλιγουντ. Ακολούθησαν πολύ σύντομα ειδύλλια με τις Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Ανιστον, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Τζένιφερ Λόπεζ και Ολίβια Ουάιλντ, ενώ έμεινε λίγο καιρό παραπάνω με την ηθοποιό Ζόι Σαλντάνα, χαρίζοντας άφθονα φωτογραφικά ενσταντανέ αλλά και απογοήτευση στις αναρίθμητες φαν του, οι οποίες εδώ που τα λέμε τον θέλουν ελεύθερο κυνηγό. Στις φήμες ότι φλερτάρει με την 22χρονη συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Λόρενς, εκείνος απάντησε αρνητικά λέγοντας: «Θα μπορούσα να είμαι πατέρας της!». Η συντηρητική Αμερική επικρότησε την απάντησή του, για να διαψευστεί λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της σχέσης του με το 18χρονο τοπ μόντελ από τη Βρετανία Σούκι Γουότερχαουζ! Ο Μπράντλεϊ Κούπερ κάνει ό,τι θέλει!

- Το «Hαngover» απογείωσε την καριέρα σου. Πώς νιώθεις με την τρίτη και τελευταία ταινία;
 Είναι σαν να τελειώνει το πάρτι με τους καλύτερούς σου φίλους. Η επιτυχία της πρώτης ταινίας και ό,τι ακολούθησε ήταν πραγματικά απρόσμενα, αλλάζοντας τη ζωή μας προς το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα! Ωστόσο, πρέπει να σου πω ότι, όταν κάναμε τα πρώτα-πρώτα γυρίσματα, ένιωθα αυτή τη μοναδική χημεία με το υπόλοιπο καστ και είχα ένστικτο ότι πραγματικά αυτή η ταινία όχι μόνο θα πάει καλά στο box office αλλά ο κόσμος θα τη λατρέψει. Το σενάριο, ο Ζακ με το αστείρευτο χιούμορ του και η υπόλοιπη παρέα, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς, όλα έπαιξαν τον ρόλο τους για να πάει η πρώτη ταινία σούπερ και να ακολουθήσουν οι δύο επόμενες. Στο τελευταίο «Hangover» τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Υπήρχαν μέρες που κάναμε τρελή πλάκα και γελούσαμε και μέρες που δεν μιλιόμασταν αφού γνωρίζαμε ότι είναι το τέλος και πέφταμε ψυχολογικά. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος δώσαμε τον πιο αληθινό μας εαυτό όλοι, με την υπόσχεση να συναντηθούμε και πάλι επαγγελματικά σε άλλα πρότζεκτ.


«Είναι σαν να τελειώνει το πάρτι με τους καλύτερούς σου
φίλους», λέει ο Μπράντλεϊ Κούπερ για το «Hangover 3»

- Πώς είναι ο Ζακ Γαλυφιανάκης ως άνθρωπος;
Είναι αυτό που βλέπεις! Είναι αστείος, αλλά με έναν δικό του τρόπο. Εχει ιδιότυπο χιούμορ που θα πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης στα πανεπιστήμια. Αυτοσαρκάζεται, διακωμωδεί τους πάντες και τα πάντα και λέει διαρκώς ελληνικές βρισιές που κανείς δεν ξέρει τι σημαίνουν. Είναι η ψυχή της παρέας του «Hαngover»! Συνέχεια μου λένε: «Είσαι ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Πώς αισθάνεσαι;» κ.τ.λ., αλλά εγώ απαντάω: «Δεν είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής αλλά ο Ζακ. Εάν δεν ήταν αυτός ο τρελο-Ελληνας, δεν θα μιλούσαμε για επιτυχία και σίκουελ! Ο Ζακ κλέβει την παράσταση on και off κάμερα».

- Αρέσεις πολύ στις γυναίκες. Πώς αισθάνεσαι με αυτό;
Περίεργα. Εχει να κάνει με την αναγνωρισιμότητα βέβαια. Οσο παράδοξο κι αν ακούγεται, αισθάνομαι... κάπως παράξενα και είμαι λίγο ντροπαλός με όλο αυτό. Είμαι 38 ετών κι εδώ και πέντε, έξι χρόνια έχει αλλάξει εντελώς η ζωή μου. Ταξιδεύω διαρκώς, είμαι αναγνωρίσιμος, έρχομαι αντιμέτωπος με ρόλους-πρόκληση και είμαι σε έναν οργασμό δημιουργικότητας που δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Προσπαθώ και παραμένω προσγειωμένος και ψύχραιμος... Δεν είναι εύκολο! Συχνά νιώθω ότι ζω τη ζωή κάποιου άλλου. Μέσα σε αυτή την καταιγιστική δημοσιότητα προσπαθώ να είμαι αποστασιοποιημένος από τον θαυμασμό και τη λάμψη του επαγγέλματος. Δεν δουλεύω γι’ αυτό. Λατρεύω την ηθοποιία, απλά!

- Ποια ταινία σου ξεχωρίζεις;
Από τις κωμωδίες φυσικά το «Hαngover». Από τις υπόλοιπες αγάπησα την «Απόλυτη ευφυΐα» για το ευφάνταστο σενάριο! Πραγματικά ξεπέρασα τα όριά μου και έδωσα υποκριτικά τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτή την ταινία. Στον «Οδηγό αισιοδοξίας» ένιωσα τη μεγαλύτερη πρόκληση. Σκέψου ότι έπαιζα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο - αυτό κι αν έμοιαζε με όνειρο! Ηταν σαν να έδινα καθημερινά εξετάσεις. Ο ίδιος βέβαια έχει εκπληκτικό χιούμορ, δεν είναι καθόλου αυστηρός και πολύ χαλαρός. Πολύ ψύχραιμος. Και αυτό βοηθάει κάποιες στιγμές να τον αντιμετωπίζεις ως απλό άνθρωπο και όχι σαν ιερό τέρας. Είναι όμως ένας ζωντανός μύθος, ένας αξεπέραστος ηθοποιός. Στο «Τέλος του δρόμου» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ λάτρεψα το ανατρεπτικό σενάριο και φυσικά τις καλές κριτικές που πήρε η ταινία. (γέλια)


Ο Ζακ Γαλυφιανάκης σε σκηνή από το «Hangover 3»

- Ο γάμος είναι κάτι που σκέφτεσαι ξανά; Πόσο εύκολο είναι να έχεις σχέση στο Χόλιγουντ;
Πολύ δύσκολο! Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να ξεκινά η μέρα σου με έναν παπαράτσο έξω από την πόρτα σου. Είναι κάτι που βάζει από την αρχή σε δοκιμασία τη σχέση και προκαλεί περίεργα συναισθήματα. Η σχέση κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι εύκολη, όπως δεν είναι καμία σχέση. Δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες τύπου «δεν ξανακάνω σχέση με επώνυμη» διότι τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς και η ζωή σε ξαφνιάζει με νέα πρόσωπα και πράγματα που έρχονται μπροστά σου. Πάντως γνωρίζω ότι είναι αδύνατον να διαφυλάξεις τη σχέση από τη δημοσιότητα όταν και οι δύο είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν έχω αντιδράσει περίεργα απέναντι στην καταγραφή και δημοσιοποίηση ιδιωτικών μου στιγμών. Δεν μπορείς να το αποφύγεις με τίποτα, είναι απλό.

- Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο;
Μια βόλτα στην παραλία στο Μαλιμπού. Η ηρεμία σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι, η επαφή με τα παιδιά. Φυσικά ο έρωτας. Σε καθημερινή βάση, εκτόνωση είναι η προπόνηση, το τρέξιμο το πρωί, στο οποίο αφιερώνω 45 δυναμικά λεπτά, και μετά τρέχω σε διάφορες δουλειές και γυρίσματα. Επίσης, με ξεκουράζει πολύ να παραμένω στο σπίτι μου στο Λος Αντζελες. Οσο συναρπαστικά κι αν είναι τα ταξίδια, με κουράζουν! Ακόμα κι αν μένω στο καλύτερο ξενοδοχείο, επιζητώ το κρεβάτι, την κουζίνα και το μπάνιο μου. Είμαι σπιτόγατος, αλλά το στερούμαι!

- Εχεις σελίδες στο Twitter και στο Facebook;
Ναι, περισσότερο χρησιμοποιώ το Twitter. Παλιότερα μου άρεσε το Facebook, αλλά τώρα το χρησιμοποιεί περισσότερο η αδελφή μου ανεβάζοντας φωτογραφίες από ό,τι κάνω. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης και τα social media είναι μια τέτοια μορφή. Εχω φίλους και συνεργάτες που δεν κάνουν άλλη δουλειά κάθε μέρα. Το βρίσκω βαρετό και ανούσιο. Η ζωή είναι ωραία, το Διαδίκτυο, όσο απέραντο κι αν είναι, αποτελεί έναν μικρόκοσμο που προσφέρει άπλετη μεν πληροφόρηση αλλά όχι εμπειρίες ζωής. Προσωπικά προτιμώ να ζω.
πηγή

Σχόλια