EOT: Ενα επικίνδυνο σκάνδαλο σέ εξέλιξη. Λογιστικό έλλειμμα άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ βρήκαν οι Ορκωτοί Λογιστές.

Τουρίστριες στα Χανιά

Τό συγκεκριμένο σκάνδαλο ενδέχεται να είναι το ίδιο ή και περισσότερο επικίνδυνο απο τό μεγάλο διαχρονικό σκάνδαλο τής μη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Η αιτία είναι απλή.
Στον ΕΟΤ ενδέχεται να βρεθούν συγκεκριμένες απτές αποδείξεις.
Αρα δύσκολα θα μπορέσουν να το καλύψουν με παπαριές περί πολιτικής ευθύνης και δε συμμαζεύεται.
Αρα ή θα πρέπει να το κουκουλώσουν εντελώς ή θα πρέπει να το αποκαλύψουν.
Ομως θα μπορέσουν να το αποκαλύψουν χωρίς να κάνουν χαρακίρι?
Μιλάμε για τα δύο συνεταιράκια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τώρα βέβαια ενώθηκαν εις σάρκα μία κάτω απο τον φόβο τών αποκαλύψεων.
Μάλιστα έγκυροι παρατηρητές τών πραγμάτων σημειώνουν (σέ άρθρο στην WSJ)  ότι αυτό το σκάνδαλο (εφόσον αποκαλυφθεί) θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση.

Αντιγράφουμε  απο τον Σκάι.

Πόρισμα για ΕΟΤ: Λογιστικό έλλειμμα άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ

Εξωλογιστικό λογαριασμό σε μεγάλη τράπεζα, επιταγές που πληρώθηκαν παρά την αντίθετη εισήγηση του ελεγκτικού συνεδρίου, κενά στο σύστημα καταγραφής των πληρωμών και λογιστικό έλλειμμα άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ, συνθέτουν την οικονομική κατάσταση του ΕΟΤ το 2011, όπως την αποτύπωσαν οι Ορκωτοί Λογιστές στο πόρισμά τους το οποίο έχει στην κατοχή του ο ΣΚΑΪ .

Το σώμα των Ορκωτών Λογιστών εισηγείται μάλιστα την περαιτέρω διερεύνηση της «τρύπας» των 12 εκατομμυρίων ευρώ από ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών. 

Παράλληλα σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα στο εσωτερικό του Οργανισμού για τις επιταγές που πληρώθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το Φεβρουάριο και όπως έχει ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε περίπτωση που εντοπιστούν παρανομίες ο φάκελος θα σταλεί στη δικαιοσύνη.


Σχόλια