Μέ δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μπροστά πώς θα γατζωθούν στην εξουσία οι τρείς καμπαλέρος; Μά, με την αλλαγή τού εκλογικού νόμου φυσικά. Αλλα (Πασοκικά) κόλπα.





Οπως γνωρίζουν οι αναγνωστες οι Γερμανοί δέν πρόκειται να δεχθούν τό κούρεμα τού ελληνικού χρέους (πού είναι η μόνη βιώσιμη λύση, εφόσον λεφτά πού δέν μπορούν να πληρωθούν δέν θα πληρωθούν) .
Αύριο θα δοθεί μία προσωρινή λύση μέχρι τού χρόνου πού είναι οι γερμανικές εκλογές.
Μετά τις εκλογές αυτές η Μέρκελ θα αναγκάσει τούς Γερμανούς πολίτες να πλερώσουν τα ελληνικά χρωστιμέικα.
Τό θέμα είναι βεβαίως πώς θα μείνει στην εξουσία τό τρίο καρό πού υποτίθεται μας κυβερνάει τώρα, και να μην ανέβει πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ πού είναι ήδη μπροστά στίς μετρήσεις.
Τό κόλπο είναι απλό και πασοκικό.
Οπως επίσης γνωρίζουν οι οξυδερκείς αναγνώστες αυτού τού (μικρού) μπλογκ όταν το πασόκ ήταν  να χάσει την εξουσία άλλαζε τον εκλογικό νομο ώστε να έχει το έλεγχο της κατάστασης ακόμα και σάν δεύτερο κόμμα.
Ε, το ίδιο θα κάνουν και τώρα οι τρείς καμπαλέρος τής Μέρκελ.
Θα αλλάξουν τον εκλογικό νόμο ώστε το πρώτο κόμμα να μήν έχει αυτοδυναμία και έτσι να μήν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ελπίζουν έτσι να ανακόψουν την δυναμική τού ΣΥΡΙΖΑ επενδύοντας στό πιθανό χάος που θα ακολουθήσει πιθανές εκλογές χωρίς νικητή δηλαδή χωρίς αυτοδυναμία.
Ετσι η Μέρκελ θα κρατήσει τήν κυβέρνηση στην Ελλάδα (μέσω Σαμαρά και Σία) αδρανοποιώντας το ελληνικό πρόβλημα γιά μία ακόμα χρονιά, μέχρι να κερδίσει και τις δικές της εκλογές.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός τουλάχιστον...
Βέβαια ακόμα η χοντρή δέν έχει τραγουδήσει.
Ας το κρατήσουμε κιαυτό και βλέπουμε....

Σχόλια