Στάθης Παναγούλης. Από πόσα κόμματα (μέχρι στιγμής) πιστεύετε ότι έχει περάσει;









Οκτώ κόμματα έχει αλλάξει ο Παναγούλης


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, στο μεταξύ, ακόμη να κοπάσει ο θόρυβος από όσα βλακώδη  ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης (μικρή φωτογραφία) - σε κατάσταση, περιέργως, πλήρους νηφαλιότητας - περί λιντσαρισμάτων μνημονιακών βουλευτών.

ΚΑΤΑ τη γνώμη μου, κακώς (ασχολούνται)! Διότι ακόμη και το βήμα της Βουλής ενδείκνυται για να λέγεται και καμιά - πώς τη λένε, ρε παιδιά, πώς τη λένε... τέλος πάντων, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή ο όρος - για να περνάει η ώρα. Ως εκ τούτου, δεν αντιλαμβάνομαι την πίεση της κυβέρνησης, διά του εκπροσώπου Σίμου, να διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ασταθή Στάθη. Με 23%, αν αρχίσουν να διαγράφουν, πώς θα γίνουν κυβέρνηση, ε;
ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ, ποσώς με ενδιαφέρει πώς θα γίνουν (αν ποτέ γίνουν) κυβέρνηση. Αλλά ο βουλευτής αυτός δεν είναι κανένας καινούργιος. Δεν είναι, ας πούμε, εκείνος ο Μιχελογιαννάκης, που έσπευσε μόνος του να ανακοινώσει ότι συναντήθηκε με το αριστερό αγόρι Αλέξη το Σάββατο και χθες θρονιάστηκε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να μη μένει σε κανέναν η παραμικρή αμφιβολία ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης.

Ο ΑΣΤΑΘΗΣ Στάθης είναι μια πολύ γνωστή περίπτωση. Οσοι τον γνωρίζουν - και εγώ, καλά... - ξέρουν πως ο άνθρωπος, σε αυτό που ονομάζει «πολιτική καριέρα» και επαίρεται, έχει αλλάξει οκτώ (αριθμός 8) κόμματα!
Από το ΠΑΣΟΚ του '81, απ' όπου διεγράφη (γιατί ο αείμνηστος τον πήρε νωρίς χαμπάρι), μεταπήδησε το '85 στο ΚΚΕ, αφού νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κάνει σταδιοδρομία ως... αρχηγός κόμματος (μιας κάποιας ΕΣΠΕ). Από το ΚΚΕ, του οποίου χρημάτισε βουλευτής (για να μη νομίζετε ότι το κόμμα πρωτοτύπησε με τη Λιάνα), έκανε ένα... ιδεολογικό άλμα και βρέθηκε το '89 στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Από εκεί (κουράστηκα ήδη να τα μεταφέρω στο χαρτί...) είδε στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά τον αρχηγό του μέλλοντός του και το '93 εντάχθηκε στην ΠΟΛΑΝ. Μετά το '96 που κατέρρευσε η ΠΟΛΑΝ, βρήκε απάγκιο στο ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.  Προτελευταίος του σταθμός ήταν το ΑΡΜΑ του Δημαρά, το οποίο καβάλησε μέχρι τις παραμονές των εκλογών του Μαΐου, αλλά στη συνέχεια κατέβηκε επειδή ο Δημαράς την έκανε για το Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες. Τελευταίος του σταθμός (μέχρις ώρας) ο ΣΥΡΙΖΑ. Του χρόνου έχει ο Θεός...

ΑΥΤΟ το τελευταίο δεν το αναφέρω έτσι, χωρίς λόγο. Οπως με διαβεβαίωσαν  από την Κουμουνδούρου, προφανώς δεν πρόκειται να τον διαγράψουν τώρα, και μάλιστα όταν πιέζει τόσο η κυβέρνηση. Αλλά ότι είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο ο ασταθής Στάθης, αυτό θεωρήστε το δεδομένο. Δεν θα τον τσουβάλιαζε έτσι, χωρίς αιτία, μαζί με Αδωνη και Ζαρούλια, ο σοβαρός, μετριοπαθής και πολύ μετρημένος στα λόγια του Δημήτρης Παπαδημούλης (λέω έναν καλό λόγο παραπάνω διότι είναι και πατριώτης μου...).

ΘΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΩ, όπως είναι φυσικό, αν συμβεί αυτό. Αλλά επειδή η ζωή κύκλους κάνει, υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο Παναγούλης θα μπορούσε να ενταχθεί για να επανέλθει εκεί απ' όπου ξεκίνησαν όλα (δυστυχώς...).
πηγή

Σχόλια