Τό πιό καλό με την λίστα Φαλτσιανί - όπως έχουν ήδη καταλάβει οι αναγνωστες - είναι ότι ποτέ δέν πρόκειται να επαληθευτεί ή να διαψευστεί κάτι.
Καταλήγουμε με το συμπέρασμα.
Ο λόγος είναι απλός.
Οι Γάλλοι - δεχόμενοι ότι κατείχαν παράνομα τήν λίστα - τήν έδωσαν στό ελληνικό κρατίδιο εμπιστευτικά και μάλιστα ζητώντας να γίνει εμπιστευτική χρήση τών πληροφοριών πού υπήρχαν εκεί.
Φυσικά και μόνο τό ότι οι Γάλλοι έδωσαν εμπιστευτικά κάτι (δέν έχει σημασία τί, οτιδήποτε) στο ελληνικό κρατίδιο και ζήτησαν να γίνει εμπιστευτική - διακριτική χρήση τών εκεί πληροφοριών λέει πολλά.
Για τούς Γάλλους φυσικά.
Τώρα πού οι Γάλλοι είδαν στα περίπτερα αυτό πού έδωσαν εμπιστευτικά ίσως να κατάλαβαν.
Τώρα πού οι Γάλλοι είδαν στα περίπτερα αυτό πού έδωσαν εμπιστευτικά ίσως να κατάλαβαν.
Εν πάσει περιπτώσει οι αναγνώστες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η λίστα Φαλτσιανί "δέν υπάρχει".
Αρα ο καθένας μπορεί να γράψει οτιδήποτε και να παρουσιάσει οτιδήποτε και να είναι βέβαιος ότι κανείς ποτε δέν θα μπορέσει να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.
Πλάκα δέν έχει?
Ας φύγουμε όμως απο τη λίστα Φαλτσιανί και τούς Γάλλους (χαβαλέδες?)
Αντιγράφουμε απο τό ΒΗΜΑ.
Είναι (μέρος) απο τήν κατάθεση Παπακωνσταντίνου.
.........- Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου περί τις αρχές Δεκεμβρίου 2009 ενημερώθηκα από την αρμόδια Υπηρεσία ότι είχαν παραλάβει προ αρκετών μηνών από την Φορολογική Αρχή της Γερμανίας, στοιχεία κατοίκων Ελλάδας με καταθετικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν. Η πληροφορία είχε έλθει υπηρεσιακά και κατά τον ίδιο τρόπο διαβιβάστηκε από την υπηρεσία στο ΣΔΟΕ.
- Η Γερμανική Αρχή είχε ζητήσει ενημέρωση για το αποτέλεσμα από την χρήση των πληροφοριών αυτών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα διαθέσει και άλλα ανάλογα στοιχεία που είχε από άλλες χώρες. Η πρώτη ενημέρωση απεστάλη από το ΣΔΟΕ στην αρμόδια Υπηρεσία 14 μήνες αργότερα, τον Απρίλιο 2011 προς διαβίβαση στις Γερμανικές Αρχές. Εν συνεχεία αποχώρησα από το Υπουργείο Οικονομικών, οπότε δεν γνωρίζω πότε έγινε η ενημέρωση των Γερμανικών φορολογικών Αρχών και εάν ακολούθησε παράδοση και άλλων στοιχείων από εκείνους.
- Και μόνο από αυτό το στοιχείο είναι προφανές ότι το ΣΔΟΕ αντιμετώπιζε προβλήματα στους ελέγχους, ιδιαίτερα δε στην αξιοποίηση παρόμοιων στοιχείων...............
Είναι πολύ διδακτικό.
Οι Γερμανοί έδωσαν κάποια στοιχεία στή χώρα και μετά ζήτησαν να μάθουν τί έγινε ώστε να δούν εάν θα στείλουν και τα υπόλοιπα.
Δείτε την αναφορά τού Παπακωνσταντίνου "το ΣΔΟΕ αντιμετώπιζε προβλήματα στους ελέγχους".
Καταλήγουμε με το συμπέρασμα.
1. Οι Γερμανοί ξέρουν τήν Ελλάδα.
2. Οι Γερμανοί δέν παίζουν με τις λίστες.
ΥΓ Κάνοντας χιούμορ με την κατάσταση ρωτάμε.
Αλήθεια τι έγινε τελικά με τη λίστα Λιχτενστάιν?
Σχόλια