Intelligence report:«Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Ρουσόπουλου σύντομα κάποιοι μελετούν την παγίδα που θα τον σπρώξουν και ήδη ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου...».


«Βαθύ λαρύγγι» στο Μαξίμου επί ΝΔ

Αίσθηση προκαλούν οι διαρροές πληροφοριών και διαλόγων στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή που εντοπίστηκαν στο σκληρό δίσκο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Οι διαρροές έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Siemens, καθώς δόθηκε εντολή να εξεταστεί ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος.

Πρόκειται για ενημερωτικά σημειώματα που έστελνε δημοσιογράφος προκειμένου να κρατά ενήμερο τον άλλοτε «ισχυρό άνδρα» της Siemens Mιχάλη Χριστοφοράκο για όσα συνέβαιναν στην κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό γραφείο.



Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη στον κ. Χριστοφοράκο στις 17 Ιουνίου του 2006 ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται ανήσυχος για το κύρος της κυβέρνησης και το δικό του. Φέρεται μάλιστα να εξομολογείται ότι:

«Παντού μου σκάβουν το λάκκο...».

Συμπληρώνει ακόμη ο συντάκτης του κειμένου ότι σε τόσο μεγάλο βαθμό έχει φθάσει η καχυποψία του ώστε, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε φίλο του:

«Και τώρα θέλουν να πιστέψω ότι ο Μεϊμαράκης διαφωνεί με την Μπακογιάννη... Με έχουν για τελείως ηλίθιο φαίνεται. Τα παιχνίδια αυτά τα ξέρω καλά πια..».

Ακολουθεί μια ανάλυση γύρω από τα εθνικά θέματα με τον Κώστα Καραμανλή να επιμένει σύμφωνα με το συντάκτη του σημειώματος για στημένο καυγά μεταξύ Μπακογιάννη και Μεϊμαράκη.

Ακολουθεί ο προβληματισμός του Κώστα Καραμανλή για τις εσωκομματικές έριδες:

«Εγώ ήρθα για βοηθήσω τη χώρα, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Και έτσι ταλαιπωρούμαι και φθείρομαι και ως πολιτικός και ως άνθρωπος... Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της ίντριγκας και του παρασκηνίου, άρα δεν κάνω για πολιτικός».

Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά στον πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, ο κύριος Ρουσόπουλος αποτελούσε από τότε «σημείο αιχμής» στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Μάλιστα, τότε πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας φέρεται να ομολογεί ότι:

«Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο Ρουσόπουλου σύντομα κάποιοι μελετούν την παγίδα που θα τον σπρώξουν και ήδη ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου...».




Σε ερώτησή ότι η όποια ζημιά στο πρόσωπο του Ρουσόπουλου θα πλήξει ευθέως και τον Καραμανλή, η πηγή του συντάκτη του κειμένου απαντά:

«Οποιος καταλαβαίνει τι του γίνεται, ας αναλάβει και τις ευθύνες των πράξεών του. Τέρμα τα παιδιαρίσματα και οι κολεγιές με φιλαράκια! Δεν θα αφήσουμε το πολιτικό μας μέλλον σε μια παιδική χαρά!».

Αυτά είναι τα πολιτικά σχόλια, ενώ ακολουθούν και πολλές πληροφορίες γύρω από τις τηλεπικοινωνίες, θέματα τα οποία προφανώς ενδιέφεραν ιδιαιτέρως τον κ. Χριστοφοράκο.

Οι διαρροές θέτουν μείζον θέμα εθνικής ασφαλείας, καθώς στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει από ένα πρόσωπο στο πρωθυπουργικό γραφείο η δυνατότητα πρόσβασης για άντληση πληροφοριών και διαλόγων, και η διοχέτευση τους σε ένα υψηλόβαθμο επιχειρηματικό στέλεχος.

Κείμενο απο http://www.skai.gr/news/politics/article/159810/vathu-laruggi-tis-siemens-sto-maximou-epi-nd-/

Δείτε και το απόσπασμα απο τήν τηλεόραση...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O Μειμαρακης βεβαια αγωνισθηκε μετα ως το τελος να μη γινει η εκλογη νεου αρχηγου απο τη βαση αλλα απο το συνεδριο καθως μονο ετσι μπορουσε να βγει η Μπακογιαννη.
Και εσυ τοτε εγραψες οτι αυτο πηγαινε τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ του Σημιτη το 96 και σημαινε οτι θεωρουν ηλιθιους τους ψηφοφορους τους.Σωστα.
Τελικα φαινεται ομως οτι με την εκλογη απο τη βαση ο Καραμανλης την εφερε σε αυτους που τον υπονομευαν για να κληρονομησουν το κομμα.Αλλωστε και η υπουργοποιηση Σαμαρα το 2009 στο σχεδιο αυτο ηταν.
Οποτε τελικα εδωσε και αυτος τη διαδοχη εκει που ηθελε με τον τροπο του.
Φυσικα κανεις δεν ασχολειται πια με το Ρουσοπουλο,ακομη και για το Βατοπεδι αθωο τον ψηφισαν απο το ΠΑΣΟΚ.
Ο χρήστης wolf είπε…
Οκ κάπως έτσι..
Γιά κάποιους όλα αυτά και άλλα πολλά, ήταν απο τότε πολύ γνωστά και δεδομένα και με πολλές λεπτομέρειες μάλιστα (αν και όχι απο τό 2006)...
Any way...
Η πραγματική έκπληξη (γιά όλους, και όταν λέμε όλους κυριολεκτούμε) ήταν η ευκολία με την οποία έχασε η Ντόρα βέβαια...
Η έκπληξη μεγαλώνει εφόσον ακόμα και τώρα συνεχίζει να κάνει τα ίδια πάνω κάτω λάθη και να χάνει πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο...