Ο μπαγάσας ο Αβραμόπουλος ξανοίγεται (κι άλλο) στό ίντερνετ. Φαίνεται ότι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σέ blog...


Ο Αβραμόπουλος είναι αντιπρόεδρος στήν ΝΔ...
Τελευταία δέν βγαίνει στα ΜΜΕ...
Στό ίντερνετ βέβαια - μέσω φίλων κλπ - είναι εδώ και καιρό...
Ομως τώρα φαίνεται ότι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σέ blog...
Καλή κίνηση χωρίς αμφιβολία...
Οι έλληνες πολιτικοί - στην πλειοψηφία τους - έχουν παρεξηγήσει τό ίντερνετ..
Μερικοί νομίζουν ότι χρησιμεύεί απλά για να χτυπάμε κάτω απο τη μέση τον αντίπαλο ή άλλοι ότι απλά το χρησιμοποιούμε για να περνάμε μιά (ήδη διαμορφωμένη) γραμμή...
Σύντομα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα καταλάβουν ότι τά πράγματα δέν είναι τόσο απλά...
Ενίοτε στό ίντερνετ παράγεται και πολιτική...
Και ακόμα ότι ενίοτε τά μπλόγκς έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες παρέμβασης απο αυτό πού νόμιζαν ή απλά φοβόντουσαν...
Εν πάσει περιπτώσει η κινηση Αβραμόπουλου μας άρεσε...
Γιαυτό και βάζουμε την συνέντευξη...
Δόθηκε στό blog http://enpatrais.blogspot.com

Διαβάστε τη ...


Η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί 28-01-11 εκτός των άλλων που συζητήσαμε, μου αποκάλυψε ότι η συνέντευξη που μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει στο enpatrais και συγκεκριμένα σε μένα προσωπικά είναι η πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη που δίνει.

Τον ευχαριστούμε και πάλι,
Κωνσταντίνος Γρ Μαρκέτος
Φοιτητής Φυσικοθεραπείας Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης; Θα καταφέρουμε να αποφύγουμε την χρεωκοπία; Βλέπετε και νέα μέτρα στον ορίζοντα;




Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Το 2011 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την χώρα, γιατί γίνεται φανερό πως η οικονομική πολιτική του Μνημονίου και της Κυβέρνησης, αποδεικνύεται ατελέσφορη. Βυθίζει τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση της Ιστορίας της. Η αναδιάρθρωση του χρέους και η ελεγχόμενη πτώχευση είναι όροι που μπήκαν στη ζωή μας πρόσφατα, εξαιτίας ακριβώς της αδυναμίας να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η κρίση. Είναι όμως απαραίτητο να εμβαθύνουμε περισσότερο στις διαδικασίες αυτές και να κατανοήσουμε τι ακριβώς σημαίνουν για τη χώρα και τους πολίτες, ποιες είναι οι συνέπειες και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις και νομίζω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να τις αποφύγουμε, αν αλλάξει άμεσα και ριζικά η οικονομική πολιτική της ύφεσης, του στασιμοπληθωρισμού και της ανεργίας. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι, εν μέσω ύφεσης, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η άποψή σας για την επιμήκυνση και την έκδοση Ευρωομολόγου;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης και του Ευρωομολόγου, πρέπει να εξηγήσει η Κυβέρνηση τι ακριβώς σημαίνει και, κυρίως, με ποιους όρους θα εφαρμοσθούν. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η επιμήκυνση, ήταν εξαρχής αναγκαία.

Όλοι, λίγο πολύ, γνωρίζαμε, πως η Ελλάδα, με την πολιτική που σήμερα ασκείται, θα αποπλήρωνε στην τριετία 2013-2015 160 δις ευρώ, που είναι το ποσό του Δημοσίου χρέους που λήγει την περίοδο αυτή. Και βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη μας ικανοποιεί, από το γεγονός και μόνο ότι θα βάλει κάποιο φρένο στο χορό των μέτρων λιτότητας που χτυπούν άδικα, κατά προτεραιότητα τη μεσαία τάξη. Όσον αφορά το Ευρωομόλογο, θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία το πρότεινε και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το ζήτησε και επίσημα. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά ζητήματα που δεν είναι γνωστά. Πώς η Ελλάδα θα δανειοδοτηθεί και κυρίως, με ποιους πρόσθετους όρους τύπου Μνημονίου, δηλαδή περαιτέρω εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και διαχείρισης της χώρας από εξωτερικούς μηχανισμούς δανειστών. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην μετατρέψουμε το δημόσιο χρέος προς τις αγορές σε διακρατικό και εγγυημένο χρέος, όπως τα δάνεια του ΔΝΤ. Διότι τότε, κινδυνεύουμε να βρεθούμε υποτελείς των δανειστών μας, χωρίς δυνατότητα εξόδου. Είναι ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και διαχείρισης της Εθνικής Οικονομίας.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Είστε Πρόεδρος της Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ποιες διατάξεις πρόκειται να ζητήσετε να αλλάξουν;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρασαν 36 χρόνια από το Σύνταγμα του 1975, το οποίο ήταν το πιο σύγχρονο της εποχής του. Τα κελεύσματα του σήμερα απαιτούν βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις.

Οι τρεις συνταγματικές αναθεωρήσεις που μεσολάβησαν από τότε, δυστυχώς, επέδειξαν έλλειμμα τόλμης και διορατικότητας.

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ήδη ξεκίνησε το έργο της και διαμορφώνει προτάσεις για ένα αναθεωρημένο Σύνταγμα, ένα κείμενο που να αποπνέει κύρος και αποφασιστική διάθεση ανανέωσης και προόδου, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά σε μία νέα εποχή για την δομή και την οργάνωση του πολιτικού συστήματος, για την προώθηση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των θεσμών.

Ενδεικτικά, και χωρίς σε καμία περίπτωση να εξαντλώ τα θέματα που εξετάζει η Επιτροπή, θα σας αναφέρω την εθνική φροντίδα για την Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, την πάταξη της γραφειοκρατίας, καθώς επίσης και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και, πολύ σημαντικό, την ασφάλεια δικαίου στην απονομή δικαιοσύνης.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα τουρκικά αεροπλάνα συνεχίζουν τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Το Ισραήλ αναγνώρισε την ΑΟΖ της Ελλάδας και η ίδια η χώρα μας δεν το έχει πράξει ακόμα. Πώς κρίνετε αυτήν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία, συνεχώς, για πάνω από έναν χρόνο, με σχέδιο, με προτάσεις, με παρεμβάσεις και με ειλικρινή διάθεση συνεννόησης επιδιώκει τη συναίνεση στη χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Βρισκόμαστε, απ’ ότι διαφαίνεται, σε μια περίοδο «προδιαπραγμάτευσης», χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν η πάγια ελληνική θέση για προσφυγή στη Χάγη ισχύει ακόμα, και χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν μέσα από αυτή τη συζήτηση θα προκύψει –κάτι απαραίτητο κατά την άποψή μου- και θέμα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που σήμερα είναι ζωτικής σημασίας και θα έλεγα ακόμα πιο σημαντικό από την υφαλοκρηπίδα, από τη στιγμή κατά την οποία συμπεριλαμβάνεται στον ορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ έδειξε το δρόμο.

Αυτά, πάντως, είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα χειρίζεται μόνο μία παράταξη, σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την Ευρώπη. Είναι θέματα που απαιτούν τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας.







ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε σύμβολο, γραφεία, προχώρησε σε εσωκομματικό ανασχηματισμό, αποκόπτει πλέον κάθε σχέση της με το παρελθόν; Έχει καταφέρει να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Γίνεται ένα σύγχρονο, ανοιχτό, διαδραστικό κόμμα. Οι δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής ανέδειξαν από την κοινωνική μας βάση όλα τα όργανα. Στο καινούργιο μας ξεκίνημα έχουμε βάλει σαν στόχο την αναγέννηση της παράταξης και τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Αφήσαμε πίσω το όποιο κακό μας παρελθόν, αλλά ισχυροποιήσαμε τους δεσμούς με την ιστορία και τις αξίες μας. Η καινούργια Νέα Δημοκρατία με ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, ανοίγεται και πάλι στην ελληνική κοινωνία, από την οποία και εμπνέεται.

Επιχειρούμε βαθιές τομές στο κόμμα και στόχος μας είναι να είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, που όχι μόνο προαναγγέλλει αλλά και θα αποδειχθεί ο κεντρικός πρωταγωνιστής για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα αφήσει πίσω το ξεπερασμένο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα. Θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Μια εποχή σύγχρονων κρατικών δομών και θεσμών, διαφάνειας, ανάπτυξης και ισχυρού εθνικού κύρους.

Το ότι επιλέγουμε το δρόμο της ευθύνης και της σοβαρότητας και όχι του λαϊκισμού και του καιροσκοπισμού, είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την κοινωνία. Οι πολίτες επιβραβεύουν τη στάση μας, κάτι το οποίο φάνηκε στα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Σταδιακά, η Νέα Δημοκρατία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της και δεν θα αργήσει η ημέρα, που θα αναδειχθεί σε μια αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.





ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύετε ότι είναι επιβεβλημένο να επανενωθεί η κεντροδεξιά παράταξη; Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τον τελευταίο καιρό, κάποιοι προσπαθούν έντεχνα να παρουσιάσουν την Κεντροδεξιά ως διχοτομημένη ή τριχοτομημένη. Η Κεντροδεξιά είναι μία και αδιαίρετη, και ανοιχτή σε όποιον ενστερνίζεται και αποδέχεται τις αξίες της.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο σταθερός άξονας, ο κεντρικός κορμός της ευρύτερης παράταξης, με συγκεκριμένο αξιακό κώδικα και αρχές. Απευθύνεται σε ένα ευρύ πεδίο του πολιτικού φάσματος.

Όποιος αποδέχεται, ενστερνίζεται και υπογράφει αυτό το πλαίσιο θέσεων και αρχών, βρίσκει την πόρτα ανοιχτή.



ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε τη στάση του κ. Κοντού να ζητήσει άρση της ασυλίας του;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Νέα Δημοκρατία αλλά και η κοινωνία, επικρότησε τη στάση του κ. Κοντού. Διότι αυτό που γίνεται σήμερα, με το Σύνταγμα και το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, οδηγεί σε διασυρμό πρόσωπα, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία, που δεν μπορούν στην πράξη να αποδείξουν την αθωότητά τους, παρά μόνο στα κοινά δικαστήρια. Αυτό έκανε ο κ. Κοντός.

Γι’ αυτό και προτείνουμε μια δέσμη μέτρων για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, μέχρι να καταστεί η ριζική αλλαγή ή κατάργησή του με την αναθεώρηση.

Τα μέτρα αυτά είναι:

α) θέσπιση ανώτατης προθεσμίας για την υποβολή των πορισμάτων,

β) συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών από ίσο αριθμό Βουλευτών από όλα τα κόμματα. Ο δε Πρόεδρος και ο Εισηγητής να εκλέγονται σε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών της Επιτροπής.

γ) Οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε μυστική ψηφοφορία και το κείμενο να είναι ενιαίο με τη συμπερίληψη τυχόν προτάσεων που μειοψηφούν, όχι κομματικές τοποθετήσεις.

δ) Το Γνωμοδοτικό Δικαστικό Συμβούλιο, που προτείνει η κυβέρνηση να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα στη διατύπωση του νομικού μέρους που αφορά ενδείξεις τυχόν ποινικών ευθυνών. Με δύο λόγια, αποφάσεις Βουλευτών, όχι κομμάτων, κατά συνείδηση και όχι καθ’ υπόδειξη.





ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς κρίνετε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Siemens; Θα τιμωρηθεί κάποιο πολιτικό πρόσωπο από αυτούς που ευθύνονται σε αυτό το σκάνδαλό;



Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τον τελευταίο καιρό, κερδίζει έδαφος ο ισχυρισμός πως εσκεμμένα οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές συγκάλυψαν παράνομες πράξεις πολιτικών.

Θέλω να αντικρούσω τον ισχυρισμό αυτό. Κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης σε ορισμένες περιπτώσεις, προχώρησαν στη διατύπωση κατηγοριών, χωρίς επαρκή στοιχεία. Ωστόσο, κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσε να συμβεί με την τακτική Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και είναι ζήτημα αρχής, οι πολιτικοί και οι πράξεις τους να ελέγχονται από την τακτική Δικαιοσύνη, όπως όλοι οι Έλληνες, αλλά και συγχρόνως να προστατεύονται από πιθανές αυθαιρεσίες εναντίον τους.

Αυτό που οι συμπολίτες μας αποκαλούν ατιμωρησία, είναι η δυστοκία που εμφανίζεται να υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις, ότι τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις στα θέματα αυτά.

Ειδικότερα για τη Siemens, είναι κοινή η διαπίστωση, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Η έρευνα για περαιτέρω ευθύνες, απαιτείται να συνεχιστεί και να πέσει φως στην υπόθεση αυτή. Η κοινωνία δικαιολογημένα θα εξοργισθεί και θα αμφισβητήσει, αν δεν αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες, εφόσον στοιχειοθετούνται.

Η κυβέρνηση ορθώς αξιοποιεί, έστω και με καθυστέρηση, τις δυνατότητες που προσφέρει το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, για να υποχρεωθεί η Siemens να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που χρηματίστηκαν.


http://enpatrais.blogspot.com/2011/01/enpatrais_27.html

Σχόλια