Δέν ντρέπονται καθόλου οι βολευτές μας; Γιά να κάνουν (διακομματικό) 4ήμερο, πρώτα ψήφισαν και μετά συζήτησαν !!!!

(ΣΣ Αυτό δέν είναι κράτος, είναι παράγκα τού Καραγκιόζη...)
Ευτελισμός της Βουλής, ώστε να «εκδράμουν» βουλευτές

Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

Η επιθυμία μεγάλου αριθμού βουλευτών να αποδράσουν χθες Πέμπτη από την Αθήνα, μετατρέποντας την «αργία» του Σαββατοκύριακου σε μακράς διάρκειας μίνι διακοπές, προφανώς τους οδήγησε στη λήψη μιας μάλλον πρωτοφανούς για τα κοινοβουλευτικά χρονικά απόφασης: Η ονομαστική ψηφοφορία, την οποία είχε ζητήσει η Ν. Δ., επί συγκεκριμένου άρθρου του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες, προηγήθηκε χρονικά της συζήτησης επί του περιεχομένου του. Ετσι, μόλις μία ημέρα μετά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου για τη λήψη μέτρων, στόχος των οποίων είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της νομοθετικής εργασίας, τα μέλη του Κοινοβουλίου εμφανίστηκαν να επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, αφού όμως προηγουμένως είχαν ψηφίσει για την έγκρισή της!




Το γεγονός καυτηρίασε με έντονο τρόπο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης. Οχι μόνο επισήμανε το παράδοξο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, σημειώνοντας μάλιστα ότι τούτο έγινε εξαιτίας της επιθυμίας συναδέλφων του να πάρουν αεροπλάνα και βαπόρια και να φύγουν νωρίς από την Αθήνα. Επικαλέστηκε, προκειμένου να τονίσει τη σοβαρότητα της επίμαχης διάταξης, μία αποστροφή του λόγου της υπουργού κ. Τίνας Μπιρμπίλη - που, επίσης, διατυπώθηκε μετά το τέλος της πρόωρης ψηφοφορίας: Η συγκεκριμένη διάταξη, είπε η κ. Μπιρμπίλη, αποτελεί ένα «κέντημα, στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας». Στις παρατηρήσεις του κ. Λαφαζάνη αντέδρασε ο προεδρεύων εκείνη την ώρα της συνεδρίασης κ. Γρ. Νιώτης: «Να μη δίνεται η εντύπωση ότι προχειρολογούμε όταν νομοθετούμε» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι για την εξέλιξη της χθεσινής διαδικασίας προϋπήρξε διακομματική συμφωνία.

Η διάταξη επί της οποίας έγινε η ονομαστική ψηφοφορία αφορά τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές που είχαν χαρακτηριστεί δασικές. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, σε μια αίθουσα όπου είχαν παραμείνει για πολλή ώρα μόνο οι πέντε κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100005_08/10/2010_417904

Σχόλια