Εγκαιρα ενήμερος (εδώ και αρκετές ημέρες) και σέ συννενόηση με τον Σαμαρά ο Σάλλας. Αντίθετος στό deal ο Καραμανλής...

Η συγχώνευση διχάζει τη Νέα Δημοκρατία

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | Σάββατο 17 Ιουλίου 2010
Ενήμερος για την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να καταθέσει πρόταση εξαγοράς του μεριδίου του Ελληνικού Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν εδώ και αρκετές ημέρες ο κ. Αντ. Σαμαράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τον πρόεδρο της Πειραιώς κ. Μ. Σάλλα για την προσφορά των 701 εκατομμυρίων ευρώ. Ετσι εξηγούνται και τα θετικά μηνύματα που εξέπεμπε τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη συγχωνεύσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να είναι βιώσιμο την εποχή του μνημονίου.

....




Στο περιθώριο μάλιστα της παρουσίασης των προτάσεών του για την έξοδο από την κρίση, ο κ. Σαμαράς είχε επιμείνει στην ανάγκη δημιουργίας ισχυρών τραπεζικών σχημάτων που θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και δεν θα υπαχθούν στους πιθανούς περιορισμούς του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ωστόσο, σοβαρές αντιρρήσεις εξακολουθεί να διατυπώνει το καραμανλικό στρατόπεδο για τον τρόπο με τον οποίο προωθείται η εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του επιμένουν ότι η πρόταση της εξαγοράς θα πρέπει να γίνει σε τιμή υψηλότερη της χρηματιστηριακής αξίας. Αυτή η πρακτική, επισημαίνουν, είχε άλλωστε ακολουθηθεί επί κυβερνήσεως Καραμανλή σε περιπτώσεις αποκρατικοποιήσεων όπως π.χ. όταν η Deutsche Τelekom εξαγόρασε μερίδιο του ΟΤΕ.

Πέραν αυτού όμως ο κ. Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή. Το πέρασμα μιας τράπεζας που προσφέρει χρηματοδοτικές ανάσες στους αγρότες στα χέρια ιδιωτών πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, καθώς αυτοί θα βρεθούν να κατέχουν μεγάλες εκτάσεις της ελληνικής υπαίθρου. Και ίσως χρειάζεται να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να υποβληθούν και άλλες προσφορές για εξαγορά.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=343625&ct=32&dt=17/07/2010

Συναφές με το πιό πάνω θέμα είναι και αυτό....
Η άποψη ότι "αν γίνει τό deal θα πρέπει να φύγουν νύχτα και με ελικόπτερο απο τό Maxim΄ s και τη Συγγρού" είναι σωστή;




Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να πω; Εσύ τα έλεγες ςδώ και καιρό και εγώ νευρίαζα!!! Είχες δίκιο! Δυστυχώς σε όλα!!!