Εμπιστεύεται τον Παπανδρέου ο κόσμος. Δέν βλέπει καμμία άλλη εναλλακτική επιλογή...

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι αρκετά εντυπωσιακή...
Αν και ο κόσμος έχει συναίσθηση ότι ο Παπανδρέου τού είπε ψέματα, εν τούτοις όχι μόνο τον εμπιστεύεται αλλά στέκεται μαζί του ακόμα και στις πιό δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις του (πχ ασφαλιστικό)...

Αυτό όσο και αν εκ πρώτης όψεως ηχεί παράδοξο δέν είναι...
Ο κόσμος επιλέγει μεταξύ τών υπαρχόντων πραγματικών λύσεων...
Συγκρίνει δηλαδή τις εναλλακτικές επιλογές του...
Με αυτήν την έννοια το νόημα τών δημοσκοπήσεων είναι οτι αυτη τη στιγμή πού μιλάμε και συγκρίνοντας όλες τις προσφορές, ο Γιώργος είναι - κατά τον κόσμο - η πιό αξιόπιστη, η πιό καλή επιλογή απο τίς υπάρχουσες.. ...
Ούτε στον Σαμαρά βλέπει λύση...
Αλλά ούτε και στην Μπακογιάννη...
Τό παρήγορο είναι επίσης ότι ο κόσμος δέν βλέπει λύση ούτε στον Καρατζαφέρη αλλά ούτε και σε Παπαρήγα - Τσίπρα...
Κάτι είναι κιαυτό (δηλαδή παρ' όλες τίς δυσκολίες ο κόσμος δέν διολισθαίνει στην πλήρη απελπισία, παραμένει μέσα στή λογική)...
Νά το πούμε και αλλιώς...
Η επικοινωνιακή επικράτηση τού Γιώργου είναι πλήρης όσο και εντυπωσιακή...
Τυχαίο?
Δέν νομίζω....


Η δημοσκόπηση απο το in.gr..

Αποκαλυπτική έρευνα
Διχάζουν τους πολίτες οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό



(Φωτογραφία: Phasma )

Αθήνα
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα έρευνας της Κάπα Reserach, η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, σχετικά με το Ασφαλιστικό και τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι στo νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας: το 35,2% θεωρεί τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό αναγκαίες αλλά άδικες, ενώ το 14,2% αναγκαίες αλλά απαραίτητες.

Στον αντίποδα, το 29,6% ζητά άμεση απόσυρση του Ασφαλιστικού, ενώ το 19% χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο καταστροφικό.

Σχετικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις οι πολίτες σε ποσοστό 70,4% δεν θεωρούν αναγκαία τη μείωση του κόστους των απολύσεων, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό (82,9%) που τάσσεται κατά της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 49% εκτιμούν ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 23,4%, ακολουθεί η ΝΔ με 15,6%, το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 40,1%.

Ωστόσο, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί έναντι της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη: το 47,6% διαφωνεί με την επιλογή, έναντι 35,6% που αντιμετωπίζει θετικά την εξέλιξη.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των όσων τάσσονται κατά της πρόθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη να δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό: το 60,1% λέει όχι, ενώ το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο εντός της ΝΔ: το 67,7% είναι απέναντι μόλις 26,2% που απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι».

Στο θέμα των επιθέσεων των κουκουλοφόρων, το 60,8% δηλώνει ότι θυμώνει με το κράτος που αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει, ενώ ένα 29,1% ζητά μέτρα καταστολής.

Τέλος, μετά το χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το θάνατο του στενού συνεργάτη του υπουργού, το 50,9% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Reserach έγινε το διάστημα 30 Ιουνίου-1η Ιουλίου 2010 σε δείγμα 1.002 ατόμων άνω των 18 ετών.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Μέγιστο σφάλμα 3,10% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Ο.Λ. ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ!!!!!!!!
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΛΕΩ ΕΓΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!!!!
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Ο.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!!!!!!
ΚΑΙ ΕΣΥ WOLF, ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ακριβως ετσι... και αυτο ειναι πολυ καλο... που υπαρχουν οι ερευνες... γιατι ετσι μαθαινουμε... ποσο πολυ τον θελουμε...