Ανησυχούν οι FT (καί όχι μόνο) ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Προσπάθεια δανεισμού απο τίς αγορές τόν επόμενο μήνα...

Δέν είναι λίγοι αυτοί πού πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει τελικά πολύ καλύτερα απο όσο αφήνεται να διαφανεί απο διάφορους αναλυτές...
Ο Γιώργος στην προσπάθεια του αυτή θα έχει πολλούς και αρκετούς συμμάχους...
Με αυτην την έννοια όσοι επενδύουν σέ κατάρρευση και καταστροφή μπορεί να εκπλαγούν δυσάρεστα...
Τον επόμενο μήνα η χώρα φαίνεται ότι θα βγεί να δανεισθεί απο τίς αγορές...


Η ανησυχία τών FT γιά πιθανή επιτυχία τού εγχειρήματος είναι έκδηλη...


Διαβάζουμε τό σχετικό άρθρο...


Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές

By Kerin Hope (Αθήνα) & David Oakley (Λονδίνο)
Δημοσιεύθηκε: 07:50 - 28/06/10 | Τελευταία Ενημέρωση: 12:01 - 28/06/10


Η Ελλάδα ετοιμάζεται «να τα παίξει όλα για όλα» και να επιστρέψει στις αγορές τον επόμενο μήνα, καθώς στοχεύει να αντλήσει περίπου 4 δισ. ευρώ στην πρώτη προσπάθεια δανεισμού της μετά τη στήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ τον περασμένο μήνα.

Ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, δήλωσε: «Στόχος μας η έκδοση 3μηνων, 6μηνων και 12μηνων εντόκων γραμματίων τον Ιούλιο».

Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχουν εγκρίνει δύο ακόμη δόσεις του δανείου προς τη χώρα τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της συμφωνίας στήριξης της Ελλάδας με το ποσό των 110 δισ. ευρώ.

Όμως, οι επενδυτές προειδοποιούν ότι η κίνηση της Ελλάδας μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο τζογάρισμα καθώς μια άσχημη πορεία της δημοπρασίας θα πλήξει την εμπιστοσύνη και μάλιστα σοβαρά. Το μεγάλο τεστ είναι πόσο υψηλό επιτόκιο θα κληθεί να πληρώσει η Αθήνα προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές. Ιδιαίτερα υψηλό premium θα αποτελέσει «συναγερμό» για τους επενδυτές και θα πλήξει την εμπιστοσύνη. Ο κ. Steve Major, επικεφαλής αγορών σταθερού εισοδήματος στην HSBC, τονίζει: «Η εμπιστοσύνη είναι εύθραυστη προς το παρόν και οποιαδήποτε κακά νέα από την Ελλάδα μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω κρίση».

Ένα άλλος τραπεζίτης προσθέτει: «Εάν η δημοπρασία είναι κακή για την Ελλάδα, μπορεί να πλήξει και άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν έκτακτη βοήθεια όπως η Ελλάδα».

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/591701/ArticleFTgr.aspx


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντί να ψάχνεις φιλογιωργικές ερμηνείες στο μυαλό σου, αγαπητέ wolf, δεν κοιτάς λίγο που έχουν πάει στα spread ενόψει ακριβώς αυτού του δανεισμού; Σε ύψος μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε τις ημέρες ακριβώς πριν ψηφιστεί το μνημόνιο!

Η ανησυχία δεν είναι μήπως πετύχει, η ανησυχία είναι μήπως αποτύχει. Για την ακρίβεια, ΟΤΙ θα αποτύχει. Είναι δυστυχώς σχεδόν βέβαιο.