Ο Δήμαρχος Καλυβίων, η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη – Παγκάλου, το δείπνο με τον πλανητάρχη και τα κίτρινα τριαντάφυλλα ....

Η εταιρεία ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ (οικογενειακή επιχείρηση της υποψηφίας Δημάρχου του νέου Δήμου Σαρωνικού κ. Χριστίνας Χριστοφάκη – Παγκάλου) έχτιζε μέσα σε ξενοδοχειακό συγκρότημα

Από το Γραφείο του Δήμαρχου Καλυβίων κ. Πέτρου Φιλίππου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Διαβάσαμε σε Κυριακάτικες εφημερίδες της 27ης Ιουνίου 2010, δημοσιεύματα για την υποψήφια Δήμαρχο του νέου Δήμου Σαρωνικού κ. Χριστίνα Χριστοφάκη – Παγκάλου, την οποία γνωρίσαμε από τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της στο πλευρό του συζύγου της κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, που ουδόλως ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία και τους δημότες μας, και όχι από κάποια προγενέστερη δραστηριότητά της στα κοινά. Αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα πολλά προβλήματα στα οποία καλούνται να αντεπεξέλθουν καθημερινά, ενδιαφέρονται κυρίως για τη γνώση των τοπικών προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισής τους.
Οι αμετροεπείς αναφορές της κ. Χριστοφάκη για τη συνεισφορά της οικογένειάς της στην πόλη μας, ότι δηλαδή έφερε το σχολικό λεωφορείο, τη ΔΕΗ και το νερό στην περιοχή, προσβάλλουν τους δημότες Καλυβίων που έχουν κρίση και μνήμη και γνωρίζουν το έργο και τη δράση καθενός μας. Δηλαδή τα Καλύβια και το Λαγονήσι ζούσαν στην εγκατάλειψη χωρίς φως και νερό; Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στο πολύ μακρινό παρελθόν για να βρει πότε ήρθε το σχολικό, το ρεύμα και το νερό στα Καλύβια, αξίζει ωστόσο να γνωρίζει κανείς τι γίνεται σήμερα.
Το κυριότερο όμως που συγκρατήσαμε από τα δημοσιεύματα και που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, είναι ότι την ώρα που σύσσωμοι οι πολίτες των Καλυβίων (2003 – 2005), νέοι και γέροι, όλοι μαζί αγωνιζόμασταν να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της παραλίας μας στον ξενοδοχειακό όμιλο Μαντωνανάκη (παραχώρηση που έγινε από τον τότε υπουργό Τουρισμού κ. Άκη Τσοχατζόπουλο), και να παραμείνει δημόσια και ελεύθερη για όλους τους πολίτες και εισπράτταμε άπειρα δακρυγόνα και διώξεις για το λόγο αυτό, και είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση όλου του πολιτικού κόσμου, η εταιρεία ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ (οικογενειακή επιχείρηση της υποψηφίας) ήταν αυτή που εργαζόταν μεταξύ άλλων και έχτιζε μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του κ. Μαντωνανάκη που διεκδικεί την παραλία μας, και που ειρήσθω εν παρόδω, όπως πληροφορούμεθα, τώρα κάνει αγώνα δρόμου στις αρμόδιες υπηρεσίες για να καλύψει υπερβάσεις και αυθαίρετα.
Σας καλούμε όλους να αγνοήσετε την επιδειξιομανή προβολή και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του νέου δήμου Σαρωνικού».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://anatolikiattikinews.blogspot.com/2010/06/blog-post_998.html










Περισσότερα , και πιό ενδιαφέροντα , γιά τήν κ. Χριστοφάκη - Παγκάλου απο τό ΒΗΜΑ.


Χριστίνα Χριστοφάκη
«Δεν πήρα χρίσμα από τον Πάγκαλο»
ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

«Ζούμε μαζί στον Δήμο Σαρωνικού» είναι το προεκλογικό σύνθημα της κυρίας Χριστίνας Χριστοφάκη, δημοσιογράφου, μισής Χιώτισσας και μισής Κρητικιάς, κατά δήλωσή της, και πάνω από όλα συζύγου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, υποψηφίας δημάρχου στον (καλλικρατικό) Δήμο Σαρωνικού. Το εντυπωσιακό είναι ότι θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως ανεξάρτητη και όχι, όπως πολλοί θα περίμεναν, ως υποψήφια του ΠαΣοΚ. Ο κ. Πάγκαλος είναι σαφής: «Ο,τι κάνει, θα το κάνει με το δικό της όνομα» λέει συχνά.

Με στήριξη και από τον Επίτιμο

Ανεξάρτητη αλλά με σαφή στήριξη του ΠαΣοΚ απέναντι σε έναν αριστερό υποψήφιο, επί 22 χρόνια συνεχώς δήμαρχο στην περιοχή. Ανεξάρτητη επίσης αλλά με μια απρόσμενη στήριξη, αυτή του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τη συνάντησε προσφάτως τυχαία εκφράζοντάς της συνάμα την εκτίμησή του ότι «στον Δήμο Σαρωνικού παίζεις χωρίς αντίπαλο, θα σκίσεις», αφήνοντάς την έκπληκτη. «Δεν ετέθη ποτέ θέμα οικογενειοκρατίας από τον Θόδωρο,ούτε πολιτικού ρίσκου του ιδίου σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά» λέει η κυρία Χριστοφάκη και αποκαλύπτει ότι, όταν πήρε την απόφασή της να κατέλθει στην πολιτική (και έχει σκοπό, παρατηρεί, να παραμείνει αρκετά χρόνια σε αυτήν), πρώτα ενημέρωσε τα τρία παιδιά της, τον Ανδρέα, τον Θόδωρο (εννέα ετών) και τη Γεωργία (έξι ετών), και μετά τον σύζυγό της. «Είσαι αυθόρμητη, διαθέτεις ενεργητικότητα και σωστή αντίληψη και επιπλέον προέρχεσαι από οικογένεια που έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν τα διοχετεύσεις όλα αυτά στον δήμο, τότε θα έχεις επιτυχίες» της είπε ο κ. Πάγκαλος και η κυρία Χριστοφάκη δεν έχασε καθόλου χρόνο. Εβγαλε προσεγμένες προεκλογικές φωτογραφίες και κατήρτισε αμέσως το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Ευχή και από τον Αρχιεπίσκοπο

«Εχει άγνοια του κινδύνου» έσπευσαν ορισμένοι αντίπαλοί της να πουν και φέρνουν ως παράδειγμα πώς την αντιμετώπισαν πολλά ΜΜΕ όταν θέλησε προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά της να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και να ζητήσει την ευχή του. Συνέδεσαν αμέσως την υποψηφιότητά της με την παρεμβατικότητα που έχει στην πολιτική σκηνή και στο ΠαΣοΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Κάτι βεβαίως που ενόχλη σε τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος αναρωτήθηκε αν έχει το δικαίωμα ή όχι η σύζυγος ενός επιχειρηματία να ανοίξει δική της επιχείρηση ή η σύζυγος ενός καλλιτέχνη να εκφράσει τη δική της καλλιτεχνική αντίληψη. «Γιατί όχι και η σύζυγος ενός πολιτικού;» είπε στους όποιους «δύσπιστους».

«Ο πατέρας μου Ανδρέας Χριστοφάκης, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Καλυβίων, έφερε το σχολικό λεωφορείο στην περιοχή, το δίκτυο του νερού και τη ΔΕΗ. Εγώ σκοπεύω να δημιουργήσω εσωτερική συγκοινωνία στον νέο δήμο, να λύσω το αποχετευτικό, να προστατεύσω τον υδάτινο ορίζοντα, να προχωρήσω το σχέδιο πόλης, να στελεχώσω το Κέντρο Υγείας, να δημιουργήσω σύγχρονη σχολική υποδομή καινα καθαρίσω τον δήμο από τα σκουπίδια» λέει η κυρία Χριστοφάκη αναλύοντας το προεκλογικό της πρόγραμμα. Και ακόμη, κάτι ίσως που αποτελεί τον «κρυφό της άσο»: «Να συνδέσω τον Δήμο Σαρωνικούμε καραβάκια τα βράδια του καλοκαιριούμε την Επίδαυρο». Ονειρό της, να δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος από τη Βάρκιζα ως το Σούνιο. Το πρόβλημα είναι πού θα βρεθούν τα λεφτά. Η κυρία Χριστοφάκη γκρινιάζει κι αυτή στον σύζυγό της για τα σκληρά μέτρα: «Εκείνο που με πείραξε περισσότερο απ΄ όλα είναι ότι κόψατε τον 13ο και τον 14ο μισθό». Σκοπεύει λοιπόν να διεκδικήσει ποσά από τα κοινοτικά κονδύλια. Αλλά για να το πετύχει χρειάζεται μαεστρία, γνώση και κυρίως εμπειρία στην πολιτική. «Πήρα πολλά από τον σύζυγό μου» λέει η κυρία Χριστοφάκη. «Ο Θόδωρος είναι ένα μεγάλο πολιτικό σχολείο όχι μόνο για μένα αλλά και για τους ανθρώπους γύρω του, τους συνεργάτες του καιτους φίλους του. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική».

Το δείπνο με τον πλανητάρχη και τα κίτρινα τριαντάφυλλα

Λόγω της πολιτικής δράσης και των γνωριμιών του συζύγου της η κυρία Χριστοφάκη είναι ίσως η μοναδική υποψήφια δήμαρχος στη χώρα που είχε συναντήσει τους περισσότερους ηγέτες του πλανήτη.Η σημαντικότερη συνάντηση που θυμάται ήταν αυτή με τον κ.Μπιλ Κλίντον στον Λευκό Οίκο,τότε που το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ παρέθεσε επίσημο δείπνο στον (τότε) Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κ.Στεφανόπουλο: «Κάθησα δίπλα στον πλανητάρχη και η κυρία Χίλαρι Κλίντον δίπλα στον κ.Στεφανόπουλο, όπως προβλέπει το αυστηρό πρωτόκολλο.

Μου είπε ότι του αρέσει πολύ η φέτα και η μεσογειακή διατροφή.Ηταν φιλικός.Κάποια στιγμή με ρώτησε γιατί είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό μου.

Του απάντησα αυθόρμητα: “Ο Θόδωρος δεν είναι από τους πολιτικούς που έχουν ηλικία”. Εν συνεχεία με ρώτησε τη γνώμη μου για τους Τούρκους.Εκεί δεν κρατήθηκα και του απάντησα ως Χιώτισσα και ως κυπρία νονά.Αλλαξε αμέσως κουβέντα και μου είπε ότι του αρέσουν τα κίτρινα τριντάφυλλα. Οταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα,φρόντισα και του έστειλα κίτρινα τριαντάφυλλα.O πλανητάρχης με ευχαρίστησε επειδή το θυμήθηκα».Και όλα αυτά συνέβησαν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του κ.Πάγκαλου, όπως η ίδια αναφέρει χαμογελώντας,τη στιγμή που το σκάνδαλο Λιουίνσκι ήταν ακόμη νωπό.Γνώρισε,όμως,όπως λέει,και άλλους ηγέτες,όπως ο κ.Νέλσον Μαντέλα, στον οποίον την εντυπωσίασε η υπομονή του,και η σύζυγος του τότε πλανητάρχη και σημερινή υπουργός Εξωτερικών κυρία Χίλαρι Κλίντον,από την οποία της έκανε εντύπωση η αποφασιστικότητά της και η προσήλωσή της στον στόχο της.Ακόμη θυμάται πώς γνώρισε την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας Μιχίκο- «Οταν τη γνώρισα αισθάνθηκα τι σημαίνει να ζεις σε χρυσό κλουβί» λέει σήμερα- και πολλούς άλλους αρχηγούς κρατών,εστεμμένους,υπουργούς Εξωτερικών και αρχηγούς κομμάτων.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=340145&dt=27/06/2010

Σχόλια